Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

25. 01. 2019. 12:57 >> 12:25

UKIDANJE SUBVENCIJA ZA STRUJU

SNP: Socijalna davanja sve manja i manja

Običan građanin u Crnoj Gori mora da plaća porez državi, ali nema nikakva prava na pomoć od te iste države, saopšteno je iz Socijalistička narodna partija.

SNP, u saopštenju, navodi da je Vlada Crne Gore obavijestila javnost da se ukidaju subvencije za struju najsiromašnijim porodicama u Crnoj Gori.

„Odavno su socijalna davanja u Crnoj Gori sve manja i manja, tako da je u budžetu Crne Gore za 2019. godinu za sedam socijalnih davanja predviđeno 69,39 miliona eura. To je manje od onog 2006. godine za 39,1 milion“, navodi SNP.

Kažu i da je u posljednje tri godine smanjen broj porodica korisnika MOP za 5.667, a prihodi su stalno rasli i od 2006. godine porasli više od četiri puta.

„Jasno je, znači, kakav je odnos vlasti prema običnom građaninu, jer se budžetski prihodi povećavaju, a socijalna davanja smanjuju, tj. pune svoje džepove uzimajući građanima iz usta“, navodi SNP u saopštenju.

Kažu i da je za subvencije na struju za prethodnih jedanaest mjeseci utrošeno 2,7 miliona, a planom budžeta za 2019. godinu je predviđeno da se za konsultantske usluge, programe i studije isplati oko 45 miliona eura.

„ Postavlja se pitanje da li su u državnoj administraciji zaposleni stručni ljudi s obzirom da je „neophodno“ opredijeliti ovolika sredstva za konsultantske usluge ili se radi o toliko puta pominjanom partijskom zapošljavanju koje plaćaju građani“, navodi SNP.

Crna Gora kao država će po budžetu za ovu godinu koštati jedno domaćinstvo oko 15 hiljada eura, a 2006. je koštala 3.789 eura.

„Danas, prosječna godišnja plata iznosi šest hiljada eura, a prosječna penzija 3.380 eura, što znači da prosječno domaćinstvo ne može da plati dažbine prema državi, a kamoli da živi. Zaključak je da običan građanin mora da plaća porez državi, ali nema nikakva prava na pomoć od te iste države“, saopšteno je iz SNP-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније