Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 08. 2013. 16:54 >> 16:54
3

„PRIRODNA ALBANIJA“

SDP:Predlagač ideje marginalna politička ličnost

Projekti velikih, prirodnih i ostalih država u Balkanu nijesu donijeli ništa dobro ni narodu koji je doveden u zabludu da će širiti svoju zemlju, ni drugim narodima koji su živjeli na prostoru nečijeg širenja, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije SDP.

“Imali smo, na žalost, prilike da se u to uvjerimo u u protekle dvije decenije na prostoru bivše Jugoslavije kada su aveti prošlosti, ekstremisti, ksenofobi, antievropljani i ultranacionalisti dobili prostor da propagiraju svoje “velike” i “prirodne” države”, kaže se u reagovanju šefa Medijskog pula Mirka Stanića.

 

 

On je kazao da danas slična želja dobija medijsku pažnju i kad je u pitanju projekat “Prirodne Albanije” za koji si zalaže Kočo Danaj, marginalni političar iz Albanije.

"O snazi i popularnosti te ideje govori da je lista koja je propagirala na poslednjim paparlamentarnim izborima u toj zemlji dobila podršku 0,6 odsto izašlih građana, čime je ne previše značajna politička tema u albanskom političkom životu doživjela i izbornu “potvrdu”,
navodi Stanić.

On je podsjetio da je SDP, zajedno sa Socijalističkom partijom Albanije i Socijalističkim pokretom za integracije Albanije, bila suorganizator balkanske konferencije Partije evropskih socijalista, koja se nedavno održala u Skadru i Budvi.

Koalicija ove dvije partije je, podsjeća on, poslije junskih izbora ostvarila ubjedljivu pobjedu sa preko 60 odsto osvojenih mandata u Skupštini Albanije.

“Odlični politički odnosi koje kao države imamo, dodatno će biti učvršćeni dolaskom na vlast našeg prijatelja Edija Rame, sa kojim ćemo nastaviti borbu protiv svih vrsta ekstremizma. Zaustavljanja na našem zajedničkom evropskom putu neće biti, pogotovo ne zbog ideja čiji je predlagač marginalna politička ličnost željna medijske pažnje”, poručio je Stanić.

On je kazao da će zajedništvo dvije države biti dodatno osnaženo kada i Crna Gora postane članica NATO saveza.

"A u dogledno budućnosti će obje zemlje postati dio porodice EU i na evropskim osnovama razvijati dobrosusjedske odnose", rekao je Stanić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније