Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

06. 02. 2019. 21:20 >> 20:49
1

PZP I THE MOVEMENT

Zajedno ka progresivnoj viziji EU

Na sastanku predsjednika PzP-a Nebojše Medojevića i izvršnog direktora fondacije The Movement, Mišela Modrikamena, obje strane iskazale su spremnost na početak dugoročne strateške saradnje, saopšteno je iz PzP-a.

Kako navode u saopštenju, saradanja će biti utemeljena na zajedničkim vrijednostima suverenizma i otvorenoj, progresivnoj viziji Evropske unije kao zajednice suverenih država.

"Zadovoljstvo nam je da poželimo dobrodošlicu Pokretu za Promjene. Ovim priključenjem, The Movement se širi izvan granica Evropske Unije na područje Balkana", izjavio je Modrikamen.

Medojević je potvrdio učešće na osnivačkoj skupštini The Movement-a u martu 2019. na kojoj će predstaviti crnogorsko iskustvo u procesu evropskih integracija.

U slučaju Crne Gore, izjavio je Medojević, demokratizacija i proces evropskih integracija obrnuto su proporcionalne.

„Učlanjenje Pokreta za Promjene u The Movement pokazuje da naša vizija prevazilazi okvire Evropske Unije, i da je interesovanje za The Movement i naše aktivnosti globalno,“ izjavio je Stiven Benon, predsjednik The Movement-a i bivši specijalni savjetnik predsjednika SAD-a Donalda Trampa,„naš cilj je da, jednog dana, The Movement ima članice i predstavništva u svim zemljama.“

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније