Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

11. 03. 2019. 19:45 >> 19:10
7

BABAIĆ PORUČIO

SNP nema pravo da ikoga zove "autobus partijom"

O tome koliko SNP odgovorno vrši vlast u Beranama, dovoljno govori podatak da je to grad sa ubjedljivo najvećim procentom nezaposlenosti u Crnoj Gori, saopštio je predsjednik OO SD Berane Onur Babaić.

Odgovarajući na saopštenje beranskog SNP-a da su Socijaldemokrate “autobus partija”, predsjednik OO SD Berane Onur Babaić kazao je da SNP najmanje ima pravo da to kaže.

“Mada, vrlo interesantno zvuči vaša tvrdnja „da su Socijaldemokrate autobus partija“. Kojom onda riječju opisati SNP, budući da gdje god se ta politička grupacija odvažni da samostalno nastupi na izborima, dešava se neprelazak cenzusa, kao što je to bio slučaj i u Tuzima prije nekoliko dana? Poučeni takvim iskustvima, sve ili znatan dio ostalih partija u Crnoj Gori, sa apsolutnim prezirom, izbjegavaju da sa vama tvore koalicije jer su svjesni da predizborni koalicioni aranžman na koji se vi nakalemite može proizvesti jedino izborni debakl”, navodi se u saopštenju.

Babaić je naveo da izjava SNP-a das u DPS I SD oteli Univerzitetski centar, predstavlja jedinstveni pravni nonsens.

“Ne predstavlja nam problem da vas konstantno edukujemo, ali nas i te kako pogađa vaše ograničenje da usvojite znanje o elementarnim načelima iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa, pa u tom bunilu izjavljujete da je neko oteo Univerzitetski centar, što predstavlja jedinstveni pravni nonsens. Toliko ste skrenuli sa kolosijeka tema o kojima polemišemo da više nijesmo sigurni kome se konkretno obraćate”,  kaže Babaić.

On je pomenuo i procenat zaposlenih.

“Javnosti radi, kada ste preuzeli vlast, taj procenat je iznosio 19%, a sada je na rekordnih 59%. Shvatamo da je bilo potrebno uložiti veliki napor da biste nanijeli tako veliku političku štetu svom gradu i utoliko lakše razumijemo razloge vaše uznemirenosti”, navodi se u saopštenju I dodaje:  

“Ni jedna vaša pogrdna riječ ne može da promijeni realnost, a to je da podrška SD-u svakodnevno rapidno raste i ne smatramo nedostatkom, već izuzetnom prednošću, to što nam prilaze ljudi iz ostalih partija, pa i vaše, jer su prepoznali ispravnost politike koju sprovodimo, a političku pogubnost u onoj koju vi predstavljate.”

Babaić navodi da su evropske vrijednosti, kako je naveo, I danas svjetlosnim godinama daleko od SNP-a.

“Srećom, jednako je, ako ne i više daleko mogućnost da vaša i vama bliske partije budu vlast u Crnoj Gori. I da, vidjećemo se 16. marta. Vidjećemo se i 17. i svakog dana nakon toga. Razlika je samo jedna. Vi ćete biti i ostati na ulici jer tamo i pripadate, a mi u institucijama sistema, radeći za dobrobit svih građana Crne Gore, uključujući i građane Berana. Zato će podrška Socijaldemokratama nastaviti da raste, a vašoj partiji, shodno trendovima pada podrške koje bilježite, više neće biti mjesta ni na ulici.”

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније