Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 04. 2019. 13:00 >> 13:25
1

DF POZIVA

Stanković i Katnić da odgovore na optužbe Kneževića

Demokratski front (DF) poziva vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da se jasno odrede prema optužbama koje je sinoć na njihov račun iznio odbjegli biznismen i predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

Uz ocjenu da je crnogorsko pravosuđe odavno zarobljena i korumpirana institucija, iz DF-a ističu da niko u Crnoj Gori ne očekuje da će bilo ko iz tužilaštva pokrenuti izviđaj.

"Veoma je bitno da javnost dobije odgovore od dvojice čenih ljudi koji bi trebalo da budu sinonim za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a ne njegovi pokrovitelji", navode iz DF-a.

Oni pitaju Ivicu Stankovića da li je tačno da je preduzeće "Bemaks" njegovom sinu kupilo odnosno poklonilo stan od dvjesta kvadrata u zgradi koju gradi Mitropolija crnogorsko primorska ispod Gorice?

"Za koje to usluge je sin Ivice Stankovića zavrijedio ovako skup poklon, i da li su te usluge evidentirane u imovinskom kartonu vrhovnog državnog tužioca i njegovog sina? Da li će makar direktor ASK–a Sreten Radonjić odglumiti kako na momente radi svoj posao i zainteresovati se za slučaj oca i sina, ili će po starom dobrom običaju konstatovati da je sve u skladu sa zakonom i da je ustvari Demokratski front najveći problem ove države", pitaju iz DF-a.

Posebno smatraju važnim da se Ivica Stanković izjasni na optužbe da mu je sin u tijesnoj vezi s kriminalnim klanovima, i da je ustvari očev posrednik s vodećim kriminalcima u Crnoj Gori.

"Kao što smatramo veoma bitnim da prvi čovjek tužilaštva saopšti da li je njegov sin bio na dočeku Nove godine sa Duškom Šarićem u jednom budvanskom hotelu, i da li to ima posredne veze sa isplatom milionske odštete koju ovih mjeseci zbog oslobađajuće presude dobijaju porodice Šarić i Kalić?", navode iz DF-a.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније