Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

06. 05. 2019. 16:57 >> 17:09
6

DEMOKRATE

Podnijeli prijavu ASK-u protiv Jovovića

Poslanik i potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica podnio je danas, u ime Demokratske Crne Gore, prijavu Agenciji za sprečavanje korupcije protiv donatora i funkcionera DPS-a, Ranka Jovovića i kompanija sa kojima je upravljački i svojinski povezan, zbog kako je naveo kršenja zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Koprivica je naveo da je prijavu podnio u skladu sa članom 44 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

"Protiv donatora i funkcionera DPS-a, Ranka Jovovića i kompanija sa kojima je upravljački i svojinski povezan: ,,Comp comerc” d.o.o Nikšić, ,,NTC Logistics” d.o.o i ,,MMK Standard” a.d. zbog kršenja eksplicitnih zabrana koje su propisane pomenutim Zakonom u članu 24. S tim u vezi, priložili smo cjelokupnu i sistematizovanu dokaznu dokumentaciju koja ne ostavlja ni najmanju dilemu i jasno predočava da se radi o flagrantnom bezakonju. Podsjećanja radi, on je suprotno ovom Zakonu donirao novac DPS-u i u zabranjenim periodu zaključio, odnosno njegove kompanije, niz ugovora o javnim nabavkama u vrijednosti od 111.000 eura", piše u saopštenju.

Koprivica dodaje da je povreda Zakona je toliko jasna i eklatantna da je dovoljno tri minuta da se ona uoči i utvrdi.

"I najlakša misaona radnja je, na bazi tako sakupljene i predočene dokazne dokumentacije, dovoljna za izvođenje zaključka o povredi Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja od strane donatora i funkcionera DPS-a".

On ističe da ASK do sada, kako kaže, nažalost nikad nije postupala u vezi kršenja ove zakonske norme.

"Smisao te odredbe jeste da se stane na put političkoj korupciji i konfliktu interesa. Njenim kršenjem nastaje tipična politička korupcija u vidu razmjene donacija i javnih ugovora. Kada je riječ o konfliktu interesa, onda se može reći da nema težeg oblika ove pojave od te da jedno lice finansira dolazak na vlast upravo one vlade sa čijim predstavnicima nakon izbora zaključuje javni ugovor."

Koprivica upozorava da ukoliko bi izostala pravilna i pravovremena reakcija Agencije za sprečavanje korupcije i drugih nadležnih organa, to bi imalo sve elemente, kako je rekao, krivičnog djela nesavjestan rad u službi.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније