Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

10. 08. 2019. 07:17 >> 07:17

LEKIĆ NAJAVIO

Demos će učestvovati u radu odbora

Lider Demosa Miodrag Lekić saopštio je da će ta partija u mogućoj mjeri učestvovati u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kao i u svim daljim inistitucionalnim i vaninstitucionalnim demokratskim djelovanjima opozicije.

 

On je za Dan podsjetio da je Demos  već učestvovao u dosadašnjem radu tog odbora, koji je u svom pluralističkom sastavu imao nekoliko sjednica.

"Demos će u mogućoj mjeri učestvovati u radu odbora, kao i u svim daljim inistitucionalnim i vaninstitucionalnim demokratskim djelovanjima opozicije", kazao je Lekić.

Govoreći o realnim domašajima dosadašnjeg rada odbora, Lekić je rekao da sam početak rada odbora ne bi potcijenio.

"Naime, opozicioni predstavnici u odboru su na ozbiljan i opoziciono čvrst način prišli tom vrlo složenom pravnom i političkom zadatku. I principijelni prestanak rada opozicije u odboru govori da je opozicija započela svoj rad na bazi demokratskih načela i poštovanja zakona. Krizu i prekid rada odbora je izavao Đukanović nezakonitim egzekucijama njegovih odreda, upravo priželjkujući da se ne dođe do rezultata na planu izbornih uslova. Simulacija nekog pseudonastavka rada odbora bila je sastavni dio istog plana vlasti. I poruka međunarodnim adresama da nema traženih promjena u izbornoj materiji", rekao je Lekić.

Na pitanje vjeruje li da će u Skupštini do kraja godine uspjeti da se reformiše izborno zakonodavstvo, Lekić odgovara: "U slučaju pozitivnog scenarija, sada već obrta u aktuelnom trenutku, nije nemoguće postići reformski rezultat do kraja godine".

A ukoliko ne dođe do dogovora o izbornoj reformi, odluku o neučestvovanju opozicije na izborima naredne godine po starim pravilima trebalo bi donijeti hladne glave.

"Sagledavanjem argumenata za i protiv. Neće biti dobro ako sada krene horsko zaklinjanje u neizlazak na izbore uz paralelne pripreme za izbore. To lukavstvo će biti lako ofirano u javnosti. Kao što, uostalom, nije dobro ni zaklinjanje čak sa tendencijama mitologizacije u Sporazum za budućnost, a da se pritom zaboravlja imperativ osmišljene dalje političke inicijative na bazi tog korisnog sporazuma", rekao je Lekić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније