Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Dan ]

17. 08. 2019. 08:23 >> 08:23
24

CAREVIĆ PORUČIO

Uzdržimo se od nacionalizma i fašizma

Najbolji i jedini način da se prevaziđe kriza u Budvi je da se manje priča, a više radi, kazao je Marko Carević, predsjednik budvanske opštine.

On je za Dan istakao da vjeruje da će uskoro djela nadjačati sve priče i da će se smiriti strasti između Crnogorske i Demokratskog fronta.

Carević je naglasio da ne podržava teške riječi u komunikaciji.

“Nikad ne upotrebljavam teške riječi, i to se zna. Svako snosi odgovornost za ono što izgovori, i sa jedne i sa druge strane. Front nikada ne reaguje prvi, ali opreza radi uvijek treba unaprijed djelovati, a inače svakako nisam za teške riječi", navodi Carević.

On ističe i da to nije način za komunikaciju, te da se tako se ne može kretati u nekom boljem pravcu.

"Nadam se da se u narednom periodu to više neće ponavljati, kako sa naše strane, tako, nadam se, ni sa druge strane, koja je i bila povod za sve. Nadam se da će oni shvatiti da je taj nacionalizam i šovinizam koji šire korak unazad i vraćanje unazad, i da to nije ono pravo crnogorsko društvo kakvo treba da predstavljamo”, rekao je Carević za Dan.

Kako je dodao, crnogorsko društvo je puno zrelije od poruke Crnogorske da trube ne odgovaraju mediteranskom identitetu Budve.

“Mi vodimo računa o svojim tradicionalnim vrijednostima, volimo ih i baštinimo. I gusle i frule i diple i trube su nešto što je izvorna narodna muzika i nešto na šta smo posebno ponosni. I ko god nam to napada i kaže da to nije tako vrijeđa nas, i to treba da se zna. To nije obavezujuće ni za koga. Imamo pravo da volimo to što je naše i najmanje će biti Crnogorska ta koja će moći da nam nametne šta smijemo ili ne smijemo, ili eventualno da nam brani nešto", naveo je Carević.

kaže i da DF poštuje sve, ali poštuje i sebe.

"Mi smo svoji na svome i upravo je to razlog zašto su takve reakcije stigle od njih. Uvijek treba tražiti uzrok za neku reakciju, ali svakako ne opravdavam teške riječi. Ipak, s obzirom na mentalitet i temperament ljudi u Crnoj Gori, nekad se kaže i nešto što ne treba. Bitno je samo da shvatimo da nas to ne vodi naprijed već nazad, da sa tim treba čim prije da prestanemo i okrenemo se više djelima a manje riječima”, zaključio je predsjednik Opštine Budva.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније