Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

27. 08. 2019. 15:09   >>  15:16

DELEGACIJA ZELENIH U CG

"Nadamo se da ćete usvojiti zakonska rješenja EU"

Predsjednik delegacije Evropskih zelenih koja boravi u Crnoj Gori Tomas Vajs kazao je da se nada da će pristupni pregovori naše zemlje s EU uskoro rezultirati usvajanjem zakonskih rješenja koja su na snazi i u Uniji.

On je na konferenciji s predstavnicima URE istakao da u Evropskom parlamentu postoji raspoložnje za prijem, ne samo Crne Gore, već i drugih zemalja Zapadnog Balkana u porodicu Evropske unije.

 "Glavna pitanja na kojima mi insistiramo su vladavina prava i borba protiv korupcije, prava manjina i jednakost među polovima, razvijena demokratija i zasigurno ekološka pitanja“, kazao je Vajs.

 On je naglasio i da vjeruje da će rezultati svih narednih izbora izražavati slobodnu volju građana Crne Gore i da će biti prihvaćeni od strane svih političkih subjekata.

„Što se tiče korupcije, tu odmah da vam kažem nije samo Balkan privilegovan tim problemom već korupcija postoji i EU na različitim nivoima i na različite načine. Sa našom borbom protiv korupcije u EU trudimo se da damo doprinos i u borbi protiv korupcije u Crnoj Gori“, poručio je Vajs.

Istakao je da Evropski Zeleni  Građanski pokret URA "vide jasno kao proevropsku partiju koju pokreće borba za ljudska prava i za građansko društvo i borba za rješavanje ekoloških problema",.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da URA baštini iste vrijednosti kao Zeleni i naglasio da to nije striktno samo zaštita životne sredine i održivog razvoja već i zaštita ljudskih prava, vladavina prava, slobodno društvo, profesionalne i nezavisne institucije.

„Ja sam srećan što su vrata Evropskog parlamenta i naših evropskih partnera otvorena i za URA i za opozicione partije i zadovoljan sam što se mantra da je samo vladajuća stranka promoter evropskih vrijednosti ovdje počela da se razbija. Povećaćemo partnerstvo između Zelenih i URE u narednom periodu i raditi na zajedničkoj saradnji i zajedničkim projektima i radićemo na tome da u tome involviramo što više predstavnike NVO sektora, nezavisne intelektualce, građanske aktiviste...“, poručio je Abazović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније