Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

28. 08. 2019. 14:43 >> 19:02

UCG PORUČILA

"Nema podrške VDT-u kome je Vlada dala kredit, ili stan"

Ujedinjena Crna Gora je saopštila da neće podržati kandidata za vrhovnog državnog tužioca koji je bio u partijskim forumima vladajućih stranaka, koji je dobijao stan ili stanove po povlaštenim uslovima od Vlade, koji je dobijao kredite u vidu poklona iz budžeta, "koji je `pretrčao` mnogo stepenica u karijeri ili karijeru stvarao nepotistički i na protekciju".

"UCG javno saopštava da nikada neće podržati kandidata koji je bio ikada prije. Novi tužilac mora biti častan profesionalac, a ne tužna slika vlasti", saopštili su iz te partije.

Kako su kazali, koalicionim partnerima vladajuće većine sada smeta, "do juče evropsko rješenje, da se VDT bira u parlamentu dvotrećinskom, ili u ponovljenom slučaju tropetinskom većinom."

"Teško je i zamisliti koliko sada takvo rješenje smeta DPS-u i manjim partnerima, jer predstavlja, kako kažu, kočnicu demokratskim procesima. Pa, valjda je "ustavopisac", a to su upravo oni, želio svojevremeno da pokaže demokratski princip i natjera i sebe na dogovaranje sa opozicijom? Sada će opozicija "ucjenjivati" kažu pojedini iz većine, a opozicija ustvari ne radi ništa što Ustav ne propisuje. Izgleda da se od opozicije očekuje da podrži nekoga ko unaprijed ima podršku 42 poslanika vladajuće koalicije? Svrha ustavne norme je međutim upravo suprotne namjere - većina i manjina treba da se dogovore i da dobijemo nezavisnu ličnost i profesionalca na čelu Tužilaštva", poručili su iz Ujedinjene Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније