Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 09. 2019. 19:08 >> 19:13

PODRŠKA BEČIĆA

Žene da budu više zastupljene u Skupštini

Lider Demokrata Aleksa Bečić podržao je ideju o većoj zastupljenosti žena u parlamentu i predložio isti princip za izvršnu vlast, kao jedan od ključnih preduslova za demokratizaciju društva.

Bečić je razgovarao sa delegacijom Ženske političke mreže i predstavnicima Delegacije Evropske unije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP u Crnoj Gori.

Iz Demokratske Crne Gore je saopšteno da je delegacija Ženske političke mreže predstavila Bečiću zahtjeve za dalje unaprjeđenje izbornog zakonodavstva u dijelu ostvarivanja političkih prava žena, a on ih je podržao i istakao da je veći broj žena na mjestima odlučivanja jedan od ključnih preduslova za demokratizaciju društva za koju se zalažu Demokrate.

"Ponosan sam na činjenicu da su gradonačelnici Budve, Herceg Novog i Kotora dali značajan doprinos programu koji se bavi ekonomskim osnaživanjem žena koji je, takođe, pokrenut na inicijativu Ženske političke mreže. Dragan Krapović je bio jedan od prva dva gradonačelnika u Crnoj Gori koji su u decembru 2017. godine održali sastanak sa ŽPM i podržao zahtjev ŽPM da se u budžetu opštine Budva planiraju sredstva za žensko preduzetništvo. Stevan Katić je bio jedini gradonačelnik u Crnoj Gori koji je u 2018. godini u potpunosti sproveo postupak od opredeljivanja sredstava, do donošenja odluke i raspodjele sredstava. Vladimir Jokić je u decembru 2018. godine u predlog budžeta Kotora uključio ovu budžetsku liniju", kazao je Bečić.

Demokrate su, kako navodi, spremne da doprinesu svim inicijativama ŽPM, kroz učešće i angažovanje svojih predstavnica u mreži.

Sastanku su prisustvovale u ime gostujuće delegacije Nataša Vuković, trenerica rodne ravnopravnosti u partijama i predstavnica opozicionih partija u ŽPM, Marija Blagojević trenerica rodne ravnopravnosti u partijama i predstavnica partija na vlasti u ŽPM, Plamena Halčeva, šefica političke sekcije, evropskih integracija i sekcije za trgovinu u Delegaciji EU u Crnoj Gori, Daniela Gašparikova, stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori i Kaća Đuričković, menadžerka za pitanja rodne ravnopravnosti. Sastanku je prisustvovala delegacija Demokratkinja, potpredsjednica Zdenka Popović, poslanica Valentina Minić, Tamara Vujović i Slađana Adžić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније