Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 09. 2013. 15:02 >> 15:12
5

PITAJU DF I NOVU

DPS: A gdje vam je 300.000 eura ?

Demokratska partija socijalista pozvala je danas Demokratski front i Novu srpsku demokratiju da objasne kako je Nova potrošila 300.000 eura, podižući gotovinu bez pokrića.

„Kad god treba da prikriju tragove svojih sumnjivih poslova, koordirano sa medijima koji ih drže u političkom životu, opozicija diže galamu na DPS i državne institucije“, navode iz najveće partije.

„Nakon izvještaja DRI-a, u kojem je poslovanje naše partije ocijenjeno najboljom ocjenom, nekim medijima je interesantnije kako to da DPS nije decembarski račun za struju platila u decembru nego je čekala januar da pristigne račun kada stiže i svim drugim korisnicima u Crnoj Gori, ili kako to da, kao i svi drugi, koristimo zakonsku  mogućnost plaćanja komunalija na rate, i to uredno, nego što je NSD  potrošila oko 300.000 eura podižući gotovinu bez pokrića“.

Iz DPS-a kažu kako znaju da je „Mandiću, Daniloviću i družini komotnije da vrše politički pritisak na Tužilaštvo zbog tzv. „afere snimak“, a da objasne kako su mimo zakona potrošili trećinu miliona gotovog novca, ili da obrazlože kako su plaćali 100 glasova za 1000 eura, na koji način su trampili spratove od kuća, motokultivatore i razne dozvole za glasove, to im ne pada na pamet“.

Konstatujući da se u  Crnoj Gori, zbog mita od 50 eura, ide na robiju i da tako i treba,  iz DPS-a pitaju „koliko robije zavrijeđuje 300.000 eura? Hoće li Miodrag Lekić tražiti da se Tužilaštvo i time pozabavi?“. 

U saopštenju dostavljenom Portalu RTCG navodi se da se u izvještaju DRI-a, za poslovanje NSD-a konstatuje da je „grupa građana Milan Knežević“ potrošila 7733 eura, i to se odnosi samo na jedan mjesec u 2012.godini, koliko je trajao mandat poslanicima nakon parlamentarnih izbora.

„Znamo da po jednom poslaniku, partiju sljeduje oko 2500 eura mjesečno, ali kakve veze ima Milan Knežević sa finansijskim izvještajem NSD? Ako je DF osvojio mandate, na osnovu koje odluke se sredstva tako dijele? Kako se finansira grupa građana Miodrag Lekić?. Da li on  i dalje troši novac samo na sebe u Rimu ili je poslušao koleginicu Jelisavu Kalezić da ga podijeli sa njom i sa Jankom Vučinićem?“, zaključuje se u saopštenju Demokratske partije socijalista.  

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније