Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ AntenaM/rtcg.me ]

26. 10. 2019. 08:00 >> 08:02

ISTORIČAR BEŠLIN

Formula za stabilnost je manje EU više NATO-a

Formula za stabilnost Balkana je manje EU više NATO-a, kazao je u emisiji Živa istina istoričar iz Beograda dr Milvoj Bešlin.

“Priča o neutralnosti apsolutno ne drži vodu. Ne postoji nikakva neutralnost”, naveo je Bešlin.

On navodi da Crna Gora može biti ugrožena u onoj mjeri u kojoj se ona bude pokazala kao neuspješna.

“Dok Crna Gora ima demokratske, društvene i ekonomske parametre u kojima prednjači u odnosu na region, ona ne može biti ugrožena”, kazao je Bešlin.

Profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu dr Nerzuk Ćurak kaže da je najnegativnija implikacija odbijanja Sjeverne Makedonija i Albanije to što će osnažti nacionalističke strukture u drugim zemljama, jer će početi da se razvijaju neke nove strategije u kojima EU postaje prekomplikovana sa svojim procedurama.

“Na račun toga bi Turska, Rusija i Kina mogli da prosperiraju u našem regionu. To su problemi o kojima EU nije razmislila. Ne biti dio EU ne znači biti neutralan, već biti satelit drugih sila", smatra Ćurak.

Bešin dodaje da ohrabruje reakcija NATO-a poslije odbijanja Brisela da počne pregovore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније