Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

26. 12. 2019. 11:18   >>  11:23 5

ĐUKANOVIĆ

"Ne podržavamo radikalne proteste, okupljanje da"

Poslanik Demokratskog fronta Milutin Đukanović saopštio je da će DF učestvovati u današnjoj skupštinskoj raspravi. Vlast je pozvao da povuče zakon, istakao da nijesu sigurni u svoju politiku, te da ne izaziva nemire, a građane da dođu danas u Podgoricu.

"Vidjeli ste danas kako izgleda Podgorica, pješaci ne mogu da se slobodno kreću uilicama 500 metara od Parlamenta, to je dokaz kakav je ovaj režim. Radi protiv interesa građana. Nijesu sigurni u svoju politiku, jer na ovaj način spriječavati slobodno kretanja, da bi se usvojio zakon silom, to dovoljno govori o njemu," naveo je Đukanović.

On je istakao da je DF sinioć pozvao sve građane da danas dođu u Podgoricu.

"Jutros smo saopštili da treba da se okupe građani ispred hrama, a u toku dana ćemo vidjeti kako će se situacija dalje odvijati. Ne sjećam se da je ovakva blokada bila. Nas poslanike zaustavljaju 300 metara prije Skupštine, jedva prolazimo. Pozivam sve građane da krenu prema Podgorici, prema hramu, a kasnije ćemo se dogovarati", rekao je on.

Đukanović je istakao da niko ne podržava radikalne poteze, ali da podržavaju okupljanje i rasprave u Parlamentu.

"Učestvovaćemo u raspravi. Gledajte danas Skupštinu. Mi smo molili vlast da povuče zakon, čemu ovaj zakon, da krene se na pravoslavnu crkvu koja je stvorila Crnu Goru. Kome ove treba? Onome ko priželjkuje nemire. Zar je potrebno da se ovako brani prilaz parlamentu", pitao je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније