Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

14. 01. 2020. 09:33 >> 09:32
9

REAGOVANJE KOVAĆEVIĆA

"Šćekić zamijenio teze"

Reagujući na izjavu beogradskog novinara Jakše Šćekića koji je kazao da će pred izbore biti sve većih pritisaka na Crnu Goru sa ciljem da se potegne pitanje tehničke, odnosno prelazne vlade, portparol NSD i funkcioner DF-a Marko Kovačević kazao je da Šćekić zamjenjuje teze, prikazujući one koji su napadnuti i koji se brane napadačima i agresorima.

Šćekić je kazao da bi Srbija morala da učini sve da se smanji halabuka po ulicama, da se pitanja koja se otvaraju primjenom Zakona o slobodi vjeroispovijesti prepuste pravnicima, kao i istoričarima, ali neutralnim.

“Jasan je motiv Jakše Šćekića da daje ovakve vrste izjava i da zamjenjuje teze, prikazujući one koji su napadnuti i koji se brane napadačima i agresorima, a Mila Đukanovića i njegov režim nevinim jagnjadima koji su eto žrtve”, navodi se u saopštenju.

Kovačević pita o kakvom anticrnogorskom raspoloženju u Srbiji govori Šćekić ako su na svakom tamošnjem skupu istaknute zastave kraljevine Crne Gore i barjake sa Njegoševim likom.

“Šćekić još navodi da je problem ono što dolazi od SPC, misleći na veličanstvene šetnje i litije, kao da njima nije uzrok donošenje sramnog Zakona kojim se atakuje na viševjekovnu imovinu naše Crkve, što je jasno i najmanjem djetetu”, navodi se u reagovanju.

Marković je dodao das u Crnogorci već u akciji, učestvuju u “veličanstvenim litijama i brane svoju Crkvu”.

“A poruka koju je poslala Srbija, davanjem odlikovanja i sablje Andriji Mandiću jeste da cijeni zajednički viteški otpor agresiji NATO pakta 1999. godine koji je pružio naš narod iz Srbije i Crne Gore. Po Jakši to treba prepustiti zaboravu”, navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније