Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

30. 01. 2020. 12:54 >> 12:57
3

GOŠOVIĆ

"Skandalozna odluka o izboru Lopičić"

Odluka o izboru Desanke Lopičić za predsjedavajućeg sudiju Ustavnog suda skandalozna je u svakom pogledu, ocjenjuje Neven Gošović, član Predsjedništva Demokrata.

"Sudija Desanka Lopičić, nakon donesenih Amandmana I-XVI na Ustav Crne Gore, birana je za predsjednicu Ustavnog suda na vrijeme od tri godine. Samim tim, sudije Ustavnog suda nijesu mogli donijeti odluku o njenom izboru za predsjedavajućeg sudiju sa ovlašćenjima predsjednika Ustavnog suda, a da time drastično ne prekrše Ustav. Sa druge strane, funkciju "predsjedavajućeg sudije” ne poznaje ni Ustav, ni Zakon o Ustavnom sudu Crne Gore, a takva ustavno-sudska praksa ne postoji nigdje ni u okruženju", navodi Gošović.

Dodaje da nakon ove odluke Ustavni sud Crne Gore "ne može imati povjerenje javnosti".

"Takav sud ne može autoritativno štititi ustavnost i zakonitost u jednoj državi, a samim tim, ne može obezbijediti ni zaštitu sloboda i prava građana. Što može očekivati građanin kao pojedinac, u pogledu obezbjeđenja i zaštite njegovih prava i sloboda, u državi u kojoj institucija kakav je Ustavni sud, po diktatu aktuelne vlasti, potpuno otvoreno, pred očima ukupne javnosti krši Ustav", navodi, između ostalog, Gošović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније