Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

10. 02. 2020. 07:02 >> 07:01
14

ANĐUŠIĆ VJERUJE

Nema razloga za odbijanje poziva na dijalog

Poziv premijera Duška Markovića na dijalog nastavak je odgovorne politike DPS-a i ukupno vladajuće koalicije. Vjerujem da će na strani većine opozicionih partija, NVO i medija postojati dovoljno odgovornosti da ovaj poziv bude prihvaćen za opšte dobro crnogorskog društva. Ne mogu pronaći nijedan smislen razlog da se odbije inicijativa za dijalogom, u bilo kojem vremenu, a posebno ne u izbornoj godini, kazao je za Pobjedu Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a.


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uputio je relevantnim političkim i društvenim činiocima pismo kojim ih poziva na dijalog o svim pitanjima koja će pomoći da se prevaziđu podjele i nađe zajednički imenitelj u interesu građana i naše evropske perspektive.

Anđušić kaže da je poziv Demokratske partije socijalista pokazatelj širine, kako je istakao, „naše politike i potrebe da kroz dijalog, razlike među političkim i društvenim akterima učinimo prednošću naše države, a ne kočnicom njenog napretka“.

"Formirali smo 2018. godine radnu grupu za izmjenu izbornog zakonodavstva u čijem radu je najprije učestvovao dio opozicije, po političkoj snazi predvođen DF-om, da bi nakon njihovog napuštanja ovog važnog posla, Demokratska Crna Gora pristupila radu na unapređenju izbornih zakona. Dakle, u kontinuitetu pozivamo na dijalog i prihvatamo sve konstruktivne sugestije koje dobijamo sa adresa civilnog sektora i akademske zajednice, ali i iz naše političke konkurencije", kazao je Anđušić.

Prema njegovim riječima, najbolja potvrda tome je unaprijeđeni set izbornih zakona, prema sugestijama svih aktera tog procesa, uključujući prijedlog izmjene cijelog jednog zakona, kako je rekao, na isključivu inicijativu opozicije - riječ je o Zakonu teritorijalnoj organizaciji Crne Gore.

"Ovo radimo jer smo svjesni svoje odgovornosti, da kao najjača partija podstičemo institucionalni dijalog sa svim društvenim faktorima. Vladajuća koalicija i Vlada Crne Gore pokazuju spremnost za dijalogom, a za konstruktivan razgovor potrebno je da ostali akteri pokažu političku i društvenu mudrost", dodao je Anđušić.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније