Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

(Antena M)

10. 05. 2020. 21:51 >> 21:52
18

AMFILOHIJE

"Vlast da ispoštuje Svetog Vasilija"

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije kazao je, u internet litiji koja je emitovana uživo preko Fejsbuka ispred manastira Ostrog, da se nada da će i ove godine biti naroda kod manastira, gdje će biti održana liturgija u utorak, na dan Svetog Vasilija Ostroškog.

"Samo treba da ispoštujemo sve zahtjeve i potrebe ovog Naciononalnog koordinacionog tijela, da se to ispoštuje, to je nasušna potreba, da se drži to odstojanje. Oni to donose ne zato jer imaju neki ćef nego jer je to potreba na svjetskom planu da se zaštite ljudi od tog nesrećnog virusa. Manastir je posebna priča, ovdje narod dolazi upravo tražeći lijeka", kazao je Amfilohije.

On je kazao da oni koji mogu da dođu da treba da dođu, uprkos tome što je iz NKT naglašeno da je zabrana okupljanja i dalje na snazi. Obratio se i nadležnima.

"Nadamo se da će ove naše vlasti, naročito što se tiče policije, ispoštovati narod. Ove godine naravno biće mnogo manje naroda. A mi ćemo maksimalno ispoštovati sve što zdravstvena organizacija traži od nas, ali svi zajedno da ispoštujemo ovog svetog ljekara, Svetog Vasilija. Molim gospodina Veljovića i predsjednika Vlade da i oni ispoštuju Svetog Vasilija i ono radi čega narod ovdje dolazi, radi iscjeljenja", rekao je Amfilohije.

Govoreći o litijama, Amfilohije je kazao da to nijesu političke manifestacije, navodeći da su isključili političare iz učestvovanja.

"To je izraslo iz naroda, narod se osjetio ugroženim, vjera njegova, naročito taj nesrećni zakon, mi dalje molimo i ovih dana smo tražili da se ponovo nastave razgovori u vezi tog zakona", naveo je Amfilohije.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније