Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 05. 2020. 11:39 >> 17:26
40

NKT

Danilović ugrožava rezultate borbe protiv korone

Iz Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) saopšteno je da polasnik i lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ugrožava postignute rezultate cijelog društva u borbi protiv koronavirusa.

"Niko nema pravo da svojim postupanjem ugrožava dostignuti nivo zdravstvene sigurnosti građana. Mukotrpno i odgovorno stečena epidemiološka stabilnost štitiće se svim zakonitim sredstvima u interesu zdravlja i života naših građana i stvaranja uslova za oživljavanje ekonomskih aktivnosti", kazali su iz NKT-a.

Ocjenjuju da je Danilović grubo prekršio važeće mjere za suzbijanje epidemije, i, kako su kazali, pogazio svoju javno datu riječ – da će "šetati u tišini i uz poštovanje pravila o distanci“.

"Time je jasno pokazao da su njegovi ciljevi sasvim drugačiji, i da direktno ugrožavaju ostvarene rezultate", navodi se u saopštenju.

NKT poziva nadležne državne organe da ocijene javne pozive i okupljanje u režiji poslanika Danilovića, jer, kako su kazali, ugrožavaju zdravlje i živote građana i uslove za oživljavanje privrede.

"Zbog ovakvih pojava i postupanja, pozivamo institucije da onemoguće svaki dalji rizik po zdravlje i sigurnost građana. Svako organizovano kršenje mjera koje je propisala struka u bilo kojoj lokalnoj zajednici, bilo kojim povodom i ko god da je organizator, za posljedicu će imati da se u tom gradu uspostave ili vrate ranije restriktivne epidemiološke mjere", kazali su.

IZ NKT-a poručuju da interesi bilo kojeg pojedinca, bilo koje grupe ili bilo koje partije, ne mogu biti važniji od zdravlja građana i potrebe cijelog našeg društva da zajedno, odgovorno i odlučno pokrenemo ekonomsku obnovu u interesu svih građana.

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet provodom šetnji lidera Ujedinjene Crne Gore i poslanika Gorana Danilovića. 

Danilović je za Antenu M kazao da nije iznenađen potezom Osnovnog državnog tužilaštva da formira predmet povod njegove sinoćne šetnje kojoj su se pridružili i drugi funkcioneri te stranke i nekoliko desetina građana.

"Da sam iznenađen, ne bi ni šetao ćutnjom se boreći protiv jedne vrste diktature i ograničavanja ljudskih prava i sloboda", kazao je Danilović.

Iznenađen je, međutim, što mu, kako kaže, ODT nije javilo da je formiran predmet.

"Ružno je, ipak sam poslanik, da iz medija saznajem da se o meni formnirao neki predmet", istakao je Danilović.

Пратите нас на

Коментари40

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније