Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

07. 06. 2020. 17:47   >>  19:18 91

ZVANIČNIK CG VLADE

CG se neće igrati sa zdravljem svojih građana

Crna Gora se neće igrati sa zdravljem svojih građana, kazao je zvaničnik crnogorske Vlade za Televiziju Crne Gore i dodao da crnogorska granica, po pravilima koje primjenjuje, ne može biti otvorena do sljedećeg ponedjeljka.

"Današnja izjava premijerke Srbije Ane Brnabić 'da joj je drago da su se stekli uslovi za otvaranje granice Crne Gore prema Srbiji', suviše je licemjerna jer dolazi od osobe koja je do danas na sva zvona pozivala građane Srbije da ne putuju u Crnu Goru", kazao je za Televiziju Crne Gore zvaničnik crnogorkse Vlade koji nije želio da bude imenovan.

Posebno neodgovornom smatra izjavu Brnabićeve da su se crnogorske vlasti rukovodile političkim a ne zdravstvenim razlozima kad su za otvaranje svojih granica primijenile savremeni epidemiološki standard 25 oboljelih na 100.000 građana.

"Naprotiv, Vlada Crne Gore rukovodila preporukama i pravilima struke i medicinske nauke, a ne dnevne politike kao što to radi Ana Brnabić. Ovo uostalom potvrđuje rezulat koji je Crna Gora postigla u borbi protiv korona virusa, kao i jedinstveni status Corona free zemlje", kazao je czvaničnik crnogorske Vlade.

Ističe da crnogorska granica za državljane Srbije, po pravilima koja primjenjujemo, ne može biti otvorena do sljedećeg ponedjeljka.

"Nadamo se da će do tada u Srbiji epidemija biti značajnije suzbijena, a srpskim vlastima ostavljamo da nam u međuvremenu objasne kako je za jedan dan izliječeno 4.500 zaraženih”, dodao je.

Poručuje da se u svakom slučaju, Crna Gora neće igrati sa zdravljem svojih građana.

“Naše granice otvaramo postepeno i redosljedom koji diktira epidemiološka situacija u zemljama prema kojima se granice otvaraju, zbog čega su nam političke izjave, poput ovih premijerke Brnabić, čist višak”, zaključio je sagovornik TVCG.

Пратите нас на

Коментари91

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније