Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

09. 06. 2020. 10:21 >> 10:20
3

IZ CRNOGORSKE ISTIČU

"DF i Demokrate uz blagoslov SPC tumače i primjenjuju zakone"

Budvanski parlament je nedvosmisleno pokazao cjelokupnoj crnogorskoj javnosti kako Demokratski front (DF) i Demokrate zarad opstanka na vlast poimaju demokratiju i “poštuju” zakone ove zemlje, saopštio je predsjednik OO Crnogorske u Kotoru Dejan Ivović.

"Jasno smo vidjeli tih dana da za njih cilj opravdava svako sredstvo, a sredstva su bila brojna, od primitivizma do golog nasilja i na kraju otvorenog kršenja zakona. Kod takvog stanja stvari ne možemo da se ne zapitamo, kako bi izledalo kada bi ove političke snage upravljale našom državom? Činjenica da nijesu omogućili glasanje i izjašnjavanje o predloženim tačkama dnevnog reda odbornicima SO Budva, predstavlja svojevrstan vid nasilnog pokušaja opstanka na vlast po svaku cijenu i zloupotrebu ovlašćenja svih onih koji su u tome učestvovali", saopštio je Ivović.

On je ocijenio da je sada više nego očigledno da je glavni pokrovitelj ovim strankama, "ne samo duhovni, nego i ovozemaljski, SPC jer se zajednički ponižavajuće odnose prema ovoj državi i njenim zakonima".

"DF i Demokrate uz blagoslov SPC tumače i primjenjuju zakone na način koji isključivo njima odgovara i otuda svakodnevno vidimo drastična kršenja zakona sa osnovnim ciljem da se ova zemlja temeljno destabilizuje", istakao je Ivović.

On je naveo da se Crnogorska, kao opoziciona građanska stranka, otvoreno suprotstavlja, kako je kazao, takvim nasilnim nasrtajima na temelje državne nezavisnosti, vladavine prava i zakonitosti.

"Ovu našu prelijepu zemlju možemo i moramo graditi isključivo kao građansku, multikonfesionalnu državu, zasnovanu na vladavini prava. Mi jesmo za promjene, ali ne bilo kakve, već samo za one koje mogu donijeti dobro i napredak našoj Crnoj Gori. Na kraju, pozivamo nadležne državne organeda stanu na put ovakvom pravnom i svakom drugom nasilju u ime sigurnosti države i svih nas koji u njoj živimo, bez obzira na vjeru i naciju, jer mi rezervne domovine nemamo", navodi se u saopštenju Ivovića.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније