Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

16. 06. 2020. 19:44   >>  20:50 3

INSPEKCIJA NALOŽILA

Bulatoviću i Kuč obezbijediti redovan rad

Inspektori Ministarstva javne uprave obavili su vanredni nadzor u službenim prostorijama Skupštine opštine Budva i Opštine na inicijativu vršioca dužnosti predsjednika Skupštine i Opštine Budva Snežane Kuč i Vladimira Bulatovića.

Njih dvoje su ranije tražili da im se obezbijede tehnički i drugi uslovi neophodni za vršenje poslova i radnih zadataka na osnovu odluka o vršenju funkcija koje je nova većina u budvanskom parlamentu izglasala 11 juna.

Upravni inspektori, kako se navodi u rješenju u koje je TVCG imala uvid, konstatovali su da novoizabranim čelnicima Opštine nije dozvoljeno korišćenje službenih prostorija i pečata i naložili da se Vladimiru Bulatoviću i Snežani Kuč omogući redovan rad u cilju nesmetanog funkcionisanja lokalne uprave.

Krsto Radović je, kako prenose mediji, spriječio Upravnu inspekciju da zavede promjenu na čelnim pozicijama u budvanskoj opštini, a u prostorijama se okupilo više pristalica Demokrata I Demokratskog fronta.

Radović: Nastavak pravne hajdučije

Ocjenjući današnje događaje u Budvi, Radović je poručio da je u pitanju nastavak pravne hajdučije.

Osvrnuo se na dolazak inspekcije u njegov kabinet:

“Sve smo im omogućili, a zbog osjetljivosti situacije trazio sam da se napravi fono snimak, kao i u principu svih zvaničnih sastanaka koji su tako osjetljivi. Oni su odbili. Tražili smo, gospodin Krapović i ja, koji je predsjednik Odbora za statut i propise, da napravimo zapisnik na licu mjesta. Oni to nisu htjeli", istakao je Radović, prenosi RTV Budva.

Predsjednik SO Budva smatra da su službenici Uprave zloupotrijebili službeni položaj.

"Oni su danas zloupotrijebili svoj službeni položaj takođe prilikom inspekcijskog nadzora i rekli su da će taj zapisnik dostaviti u najkraćem roku od tri dana. Međutim, poslije radnog vremena oko 16:30 sati pokušali su da uđu u zgradu Opštine sa jednim odbornikom, a tu je bio i gospodin Bulatović. Moram reći da me je on jako razočarao i sve što se u Budvi desi biće njemu na dušu".

Podnijeli krivične prijave

U izjavi za RTV Budva, predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, kazao je da su podnijeli krivičnu prijavu protiv inspektora zbog zlupotrebe službenog položaja i da bez sudskog naloga niko ne može da uđe u Skupštinu Opštine.

Kako je Carević istakao, upravni nadzor mogu da vrše, ali ne mogu da "zloupotrebljavaju službeni položaj i da dovode navodno novog predsjednika i Skupštine i Opštine po njihovom nahođenju".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније