Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 06. 2020. 06:36 >> 06:44
10

CAREVIĆ PODNIO

Krivična prijava protiv upravnih inspektora

Iz Demokrtatskog fronta (DF) BUdva saopšteno je da je Marko Carević podnio krivičnu prijavu protiv pet lica, zbog, kako su kazali, pokušaja izvršne vlasti da prisilom pogazi demokratiju u Budvi.

"Danas su, oko 16.30 časova u službenim prostorijama Opštine Budva odnosno u holu zgrade pristupila tri lica koja su se predstavila kao Upravna inspekcija: Jelena Pajković, Dragutin Kalezić i Senad Crnovršanin a sa navedenim licima su došli i bivši potpresjednik Opštine Budva Vladimir Bulatović i odbornica DPS-a SO Budva Snežana Kuč", kazali su iz budvanskog DF-a.

Iz DF-a dodaju da su oni "neovlašteno ušli u zgradu Opštine Budva van radnog vremena, i uprkos upozorenju od strane obezbeđenja zgrade da ne mogu ući u zgradu i da se odmah udalje, pokušali da uruče rješenje”.

Njima su, kako dodaju, šef kabineta Nikola Jovanović i menadžera Opštine Budva Milo Božović, saopštili da rješenje ne može biti preuzeto iz razloga što je isteklo radno vrijeme za prijem stanaka i podnesaka.

“Navedenim rješenjem istakli su, navedenim licima (Bulatoviću i Kuč) trebalo je da se omogući ulaz u službene prostorije i to u roku odmah. Nakon što im je saopšteno da Ministarstvo javne uprave odnosno Upravna inspekcija nema ingerencija u predmetnoj stvari, a naročito da postavlja i razrešava predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine, te da se udalje iz službenih prostorija, pri izlasku iz opštine ostavili su primjerak rješenja, na pultu u holu zurade, a potom saopštili da odlaze u policiju, kako bi obezbijedili njihovu asistenciju, nakon čega će se odmah vratiti i zajedno sa policijom ući u službene prostorije Opštine Budva”, pojašanjavaju u saopštenju.

Na ovaj način su, smatraju u toj partiji, izvršili krivično djelo Zloupotreba službenog položaja jer su postupali van svojih zakonskih ovlakenja i donijeli rješenje koje nije u njihovoj nadležnosti.

“Obavještavamo javnost da neustavno i nezakonito činjenje izvršne vlasti može imati dalekosežne negativne posljedice i da ćemo čuvati poredak ove zemlje i izbornu volju građana Budve. Uvjeravamo svakog ko je pomislio da se ovako može izigrati demokratija u Budvi da Demokratski front to neće nikada dozvoliti, a gospodi Bulatoviću i Kuč koji su htjeli da ih u fotelje danas uvede kordon policije, a ne volja građana, po svaku cijenu i bez obzira na posljedice, neka je na čast”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније