Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

10. 07. 2020. 19:15   >>  20:12 1

KRAPOVIĆ ADŽIĆU

"Prestanite s prevarama, prihvatite jedinstvenu listu"

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović pozvao je Filipa Adžića iz URE da, kako je rekao, prestanu sa prevarama i da sjutra ne prezentuju svoju listu, već da prihvate jedinstvenu listu opozicje.

 

On je reagovao na saopštenje potpredsjednika URA-e Filipa Adžića, koji je kazao da je "apsurdno da o zajedničkoj opoziconoj listi govori partija koja protekle četiri godine radi sve protiv opozicionog jedinstva."

"Pozivamo gospodu iz GP URA da prestanu sa prevarama i da sjutra ne prezentuju svoju listu, već da prihvate jedinstvenu listu opozicje. Ovo naročito ako cijela Crna Gora zna da ste prethodno dogovorili akciju obmane i podmetanja, a potom zakazali tajni sastanak, dok ste sve vrijeme pripremali listu koju sjutra prezentujete. Očigledno ste mislili da nakon što ste Skenderbega šetali iz nacije u naciju, da to isto možete uraditi i sa dr Ćemanom, Kolićem, Camajem. Zaigrali ste na kartu podjela, ali ste se i preigrali u tom prebrojavanju i detektovanju krvnih zrnaca. Osim što je to nedolično, a i neprimjereno građanskoj partiji, molimo vas da ne dijelite, da ne svađate, da ne prebrojavate, da nikog ne svrstavate u nacionalne tabore, već da dopustite svakome pravo da bude ono što jeste, pravo da svi budu jednaki i da budu kovači svoje sreće u našoj državi, ma kako se zvali ili prezivali", rekao je Krapović.

On je dodao da su za njih braća svi ljudi.

"I u Crnogorcu, i u Srbinu, i u Bošnjaku i u Albancu i u Hrvatu i u Muslimanu, vidimo samo i jedino brata, najrođenijeg brata. Stajali smo i staćemo uz sve njih. Nećemo ih dijeliti. I zato što nećemo, nikada nas nećete vidjeti u bilo kom nacionalističkom projektu, jer je to stvar i principa i vaspitanja i promišljanja i osjećaja i građanskog koncepta države i njenog Ustava i njene državnosti i naših đedova i prađedova, koji su svoje živote dali da bi ona bila ono što jeste. Prepuštamo vam da nosite detektor krvnih zrnaca. Od te alatke nema gore stvari. Ona je jedino na cijeni u vili na Gorici. Okanite je se, dok još nije kasno. I na kraju gospodine Adžiću, ako tako drsko i licemjerno hoćeš da prevedeš Albina, Dženana i Štjefana u neki nacionalistički korupus? Šta ste onda vi gospodo, iz GP URA", zaključio je Krapović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније