Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

11. 07. 2020. 14:52   >>  18:50 2

SDP O OPŠTINI BERANE

Nepriznavanjem simbola iskazuje se nepoštovanje države

Socijaldemokratska partija (SDP) oštro osuđuje odluku lokalne vlasti u Beranama da u susret 13. julu – Danu državnosti ulice tog grada budu, umjesto zvaničnom državnom, obilježene zastavom koju ne poznaje pravni sistem Crne Gore.

Iz SDP poručuju da elementarni odnos prema državi podrazumijeva poštovanje njenih simbola kao obilježja i identifikacije države, a da je sve drugo apsolutno nedopustivo i zavrjeđuje jasnu javnu osudu.

"Svako ko želi da bude politička alternativa mora da zna da se nepriznavanjem simbola ove države iskazuje i nepoštovanje i neuvažavanje same države.
SDP kao državotvorna partija, koja je presudno uticala da naš crveni barjak sa zlatnim dvoglavim orlom, pod kojim smo se 90-ih borili za nezavisnost i mir, bude zvanična zastava Crne Gore poziva sve na striktno poštovanje Ustava, zakona i dostojanstva države Crne Gore", saopšteno je iz SDP-a

Poručili su da sopstvena država i njeni simboli, kako se god politički ili nacionalno izjašnjavali, mora nam biti milija i bliža od bilo koje druge države i njenih simbola.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније