Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

16. 07. 2020. 15:27 >> 15:26
15

ODGOVOR DPS-A

"Amfilohijev put od Svetog Petra do Gospoda"

Najnoviji “neuspjeli pokušaj zamjene teza” od strane mitropolita Amfilohija je još jedno politikanstvo u nizu, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista. Iz te parije su kazali da ih ne čudi retorika mitropolita kada kaže da je DPS nekom “objavio rat” , mada je, kako se navodi, u najmanju ruku neprimjerena jednom tako visokom božijem izaslaniku.

 

Iz DPS-a su kazali da niko ne napada ni Crkvu ni njega zbog onog što SPC treba da bude i onoga što jeste služba sveštenog lica.

“Uzgred, i sam Mitropolit se u javnosti hvalio prosperitetom crkve u Crnoj Gori u novoj crnogorskoj istoriji u kojoj dominantnu ulogu u vlasti ima naša partija. Koliko je novih crkvi i manastira izgrađeno u tom periodu, što se sad ne hvali?! “, navodi se u saopštenju.

Objašnjavaju da ono što DPS “napada” je pokušaj stvaranja teokratske države u kojoj bi Crkva bila iznad zakonodavne, sudske i izvršne vlasti.

“Pošto takve pretenzije neprestano pokazuje: i kad želi da bez izbornog legitimiteta kreira zakone, i kad bi da gradi bez dozvole, i kad saopštava političke stavove, i kad sveštenici učestvuju u pobunama protiv legitimno izabrane vlasti, i kad poteze Vlade ocjenjuju kao izdajničke, i poziva na njeno rušenje”, kazali su iz DPS-a.

Dodaju da ih ne čudi ratna retorika Amfilohija.

“Povodom Amfilohijevih optužbi o tome da je DPS nekom “objavio rat”,  to je njegova 'bogougodna ' retorika koja nas ne iznenađuje, mada je u najmanju ruku neprimjerena jednom tako visokom božijem izaslaniku, kakvim se se predstavlja. Ne čudi nas njegova ratna terminologija, zna se  da je ona Mitropolitu bliska. Ali da se neko ko stoluje na mjestu Svetog Petra Cetinjskog, kako voli da naglasi, i sa samim Gospodom Bogom poistovjećuje, i priziva ga u odbranu neodbranjivog, tj. političkog strančarenja i njega i najbližih mu saradnika, pa mnogo je i ako je od Amfilohija. Što bi on rekao - kako se Boga ne boji”, zaključili su iz DPS-a. 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније