Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 07. 2020. 17:25   >>  17:27 52

DPS BUDVA

Kreditno zaduženje prema WTE u svim evidencijama Opštine

Kreditno zaduženje prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u postoji u svim evidencijama Opštine Budva i prikazuje se svake godine kroz završni račun opštine koji predlaže predsjednik Opštine, a usvaja Skupština - saopšteno je iz DPS Budva.

 

Oni su reagovali na jučerašnje saopštenje funkcionera i odbornika Demokrata Dragana Krapovića.

"Draganu Krapoviću smo već jednom rekli da nam neće biti problem svaki put kad se oglasi, da ponovimo jedinu istinu: svi problemi u kojima se Budva trenutno nalazi isključivo su rezultat nesposobnosti njega i njegovih koalicionih partnera, koji su za tri godine uspjeli samo da zaduže opštinu, pozapošljavaju rodbinu, prijatelje i partijske kadrove i da ne urade apsolutno ništa

I ovo ćemo da ponovimo, samo zbog Dragana Krapovića, jer jedino on još nije shvatio: kreditno zaduženje prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u postoji u svim evidencijama Opštine Budva i prikazuje se svake godine kroz završni račun opštine koji predlaže predsjednik Opštine, a usvaja Skupština. Takođe, isplata po ovom kreditnom zaduženju se svake godine nalazi u budžetu Opštine Budva, uključujući i godine dok su Krapović i ekipa bili na čelu opštine, predlagali i usvajali budžete i završne račune - saopšteno je iz DPS.

Za dio tog kreditnog zaduženja, kako navode, država je garantovala u iznosu od 29,5 miliona eura, a iznos je naplaćen u decembru 2019.godine.

"Bivša lokalna uprava zapravo osporava postojanje naplaćene garancije, umjesto da su sproveli umanjenje duga prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u, i za isti iznos priznali obavezu prema državi koja je nesporna. Dakle, promjena u stanju duga je 0,00 €, samo je potrebno sprovesti procedure i precizirati da za isti iznos koji je platila država, opština ne duguje WTE WASSERTEHNIK-u, kao što piše na današnji dan već državi, što je istina.

Budvu je zadužio Dragan Krapović, u maju 2018. godine, Odlukom o zaduživanju Opštine Budva u cilju sprečavanja aktiviranja državne garancije izdate WTE WASSERTEHNIK-u broj 01-1404/1 od 30.05.2018. godine, u iznosu od 3.500.000,00 €. Odluka je potvrđena na Skupštini 17. jula 2018. godine," naovde iz DPS.

Oni su poručili da bi Krapović mogao da objasni građanima "svoju novu poziciju iz koje nastupa", da li kao bivši predsjednik opštine, bivši nosilac liste, možda uskoro i bivši član Demokrata.

Пратите нас на

Коментари52

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније