Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 09. 2020. 13:29 >> 13:29
4

DPS POZIVA

"Demokrate da osude izlive mržnje"

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je Demokratsku Crnu Goru i njenog lidera Aleksu Bečića da osude, kako tvrde, izlive mržnje prema građanima druge vjere.

 

DPS je saopštio da je brat funkcionera Demokrata Bojana Krvavca, Ivan Krvavac, objavio na društvenim mrežama, kako ocjenjuju u DPS-u, "sramnu, šovinističku poruku kojom se aludira na protjerivanje građana islamske vjeroispovijesti".

"Od Demokrata i Bečića, se očekuje da žestoko osude ovaj izliv mržnje prema građanima druge vjere, umjesto što politikantski prozivaju visoke funkcionere policije i organizuju neke marketinške akcije, poput 'noćnih straži' ispred džamije. Da nijesu možda planirali da svog pljevaljskog funkcionera Krvavca stave u 'noćnu stražu' da čuva džamiju od svog brata i njegovih istomišljenika", pitali su iz DPS-a.

Smatraju da bi Bečiću, Dritanu Abazoviću i Zdravku Krivokapiću "bilo bolje da odbace politikantski odnos prema problemu napada na imovinu i ljude islamske vjeroispovijesti, da prestanu da prebacuju krivicu na aktuelnu vlast, već da pogledaju u kakvo su se kolo uhvatili, i šta su posledice takve politike".

"Ponavljamo: optuživati DPS i aktuelnu vlast za takva zlodjela isto je kao i optužiti Ben Guriona za Aušvic. Bilo bi za očekivati da se Demokrate bar jednom odrede prema nečemu. Morali bi da shvate da ovo što se događa u Pljevljima nije PR, ovo je biti ili ne biti multietničke, evropske Crne Gore", saopštila je DPS.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније