Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina ]

06. 09. 2020. 06:43 >> 06:43
46

DANAS NA TRGU

Građanski i patriotski skup u Podgorici

Građanski i patriotski skup, za, kako su kazali organizatori, odbranu nezavisne građanske Crne Gore, biće održan danas na Trgu nezavisnosti u Podgorici.



Grupa crnogorskih patriotskih organizacija pozvala je građane Crne Gore na skup navodeći da je ovih dana u Crnoj Gori najjeftinija riječ sloboda.

“Sloboda koja nas je vratila u devedesete, sloboda u izlivima nacionalne i vjerske mržnje, sloboda prijetnji onima što ne koračaju u pravovjernome stroju! Sloboda u kojoj su postali meta za odstrijel oni što vijore zastavu Crne Gore”, navodi se u saopštenju, prenosi Mina.

Iz tih organizacija kazali su da ne mogu da žmure i ćute pred buđenjem klerofašizma i prijetnjama “po opstanak jedine zemlje koju imamo”.

Oni su naveli da ih ne okuplja nikakva partija ni vjera ni nacija, “već potreba da dignemo glas u odbranu naše jedine istinske svetinje – nezavisne, građanske, sekularne, multikulturne i antifašističke Crne Gore”.

Iz tih organizacija kazali su da će grupa bivših suverenista “pod kontrolom otuđenih i ozlojeđenih tajkuna demokratizovati državu u koaliciji s četničkim vojvodama, promoterima klerofašizma i osvjedočenim mrziteljima Crne Gore”.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije najavljeno je da će pratiti postupanje policije i primijenu policijskih ovlašćenja na skupu.

Pojedine partije pozvale su građane da ne idu na skup, dok su iz koalicije Za budućnost Crne Gore saopštili kako imaju informacije iz bezbjednosnih struktura da bi na skupu moglo doći do incidenata sa "tragičnim posljedicama".

Пратите нас на

Коментари46

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније