Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 09. 2020. 15:36   >>  15:40 2

SASTANAK SA GRUBIŠIĆEM

Bečić: Pregovori idu u dobrom pravcu

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poručio je da nijesu spremni da zarad mandata zloupotrebljavaju aktuelne teme koje dijele građane bez obzira na stepen emocije koje te teme izazivaju. "Imamo zdrave temelje, zdravu politiku i čiste kadrove, bez uticaja bilo kog neformalnog centra moći. Čistina i stabilnost u politici princip je kojem težimo i koji njegujemo", poručio Bečić, koji se danas u u sjedištu partije sastao sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem. Lider Demokata je istakao i da da, prema procjenama svih, pregovori tri koalicije idu u dobrom pravcu.

Bečić je Grubišića upoznao sa Sporazumom tri nosioca izbornih lista i istakao da je Demokratska Crna Gora ostala ono što je uvijek i bila.

"Vidjeli ste, i nakon ovih izbora da su svi potvrdili ispravnost naše politike, a slogan 'Mir je naša nacija' postao je slogan svih političkih subjekata na političkoj sceni Crne Gore“, istakao je Bečić.

Bečić je dodao da je koalicija „Mir je naša nacija“ u pregovorima efikasna i umjerena, te da, prema procjenama svih, pregovori idu u dobrom pravcu.

U saopštenju te koalicije se dodaje da je Bečić Grubišiću rekao da je ključ spoljne politike otvoriti što više evropskih vrata.

Grubišić je čestitao predsjedniku Demokrata na, kako je saopšteno, sjajnom izbornom rezultatu, kao i sjajnim porukama koje je poslao i tokom izborne noći.

"Biti druga stranka po broju mandata, a najjača u budućoj parlamentarnoj većini, nije mala stvar“, naveo je ambasador.

Grubišić je još istakao da je umjerenost koju je koalicija manifestovala u pobjedničkoj euforiji u izbornoj noći i nakon izbornog dana ključ stabilne politike.

Ponovno je naglasio posvećenost Republike Hrvatske pregovaračkom procesu između Europske unije i Crne Gore.

"Želim da nastavimo kvalitetnu saradnju kakvu smo imali, te da je u budućnosti realizujemo na dobro Crne Gore i Republike Hrvatske", zaključio je Grubišić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније