Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 10. 2020. 17:45   >>  18:49 6

NIKOLIĆ

"Politička monstruoznost crnogorskog Arhimeda"

Mesijanski nastup Miodraga Perovića na sopstvenoj televiziji, pokazao je svu provincijsku pretencioznost i političku monstruoznost ovog crnogorskog Arhimeda, saopštio je portparol Demokratske partije socijalista i poslanik u Skupštini Crne Gore, Miloš Nikolić.

Nikolić je kazao da Perović nije mogao da sakrije euforiju što ga je zapalo da sa popovima i predstavnicima antidržavne koalicije sastavlja izvršnu vlast.

''Naučnik - kako sebe rado, mada bez mnogo osnova, naziva - tvrdi da će njegova Vlada modernizovati Crnu Goru?! Doduše nije objasnio kako se te njegove ambicije i ideje sprovode kađenjem institucija, kletvama, prijetnjama manjinskim narodima, proklinjanjem birača DPS-a i pričom o dvije srpske države, iako je pokušao da svoje partnere amnestira političkim neiskustvom'', navodi Nikolić.

Kako je kazao, zvuči farsično kada o slobodi institucija govori čovjek koji je zarobio sve čega se dotakao.

''Istovremeno pretvarajući svoje firme u partijske ćelije, dajući otkaze onima koji misle drugačije od njega, reketirajući privrednike, državne institucije, ugrožavajući budućnost svojih zaposlenih i potkradajući državu uplaćivanjem doprinosa na minimalac ili izbjegavanjem plaćanja obaveza'', smatra Nikolić.

On je naglasio da kada Perović, prijeti da će on i njegovi zabraniti DPS, to stvarno djeluje komično ali i monstruozno u isto vrijeme.

''Komično - zato što takvom izjavom ovaj lažni moralista džinovskih ambicija, pokazuje svoju euforiju u kojoj zaboravlja da je DPS najveća i najjača politička partija. Monstruozno - zato što argumentacijom tipa “ako ih pustimo da prežive” - misleći na najveću i najbrojniju partiju u Crnoj Gori - on pokazuje da pretenduje na neformalno mjesto u novoj vlasti sa kojeg će da odlučuje ko treba da bude ugašen, ko ućutkan, ko će da preživi a kome će to pravo uskratiti...'', poručio je Nikolić.

Kazao je da ostaje da konstatuju da se bar po ovom planu gašenja DPS složio sa svojim antipodom Medojevićem, kako kaže, u međusobnim optužbama ko je od njih saradnik UDBE.

''I na kraju, Perovićevu javno izgovorenu tvrdnju o potkupljivanju političkih predstavnika manjinskih naroda najbolje demantuje lojalnost koju ti narodi iskazuju prema Crnoj Gori, ali i ogromna podrška apsolutno svih liberalnih i demokratski nastrojenih intelektualaca regiona. Ti ljudi su devedesetih podržavali tadašnji Monitor, danas većina njih odbija da da izjavu ili intervju za njih. Morao bi se tužni mali čovjek sa velikim “mesijanskim kompleksom” konačno zapitati - zašto. Odgovor je baš bolan'', zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније