Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

04. 11. 2020. 06:10 >> 06:10
12

KRIVOKAPIĆ

Među ekspertima niko s poslaničkih lista

Mandatar za sastavljanje Vlade Zdravko Krivokapić potvrdio je Danu da među ekspertima u novoj vladi neće biti niko sa poslaničkih lista.

On je, kako piše taj list, potvrdno odgovorio na pitanje da li odluka o ministrima ekspertima podrazumijeva da se u kabinetu neće naći nijedan kandidat sa bilo koje poslaničke liste na izborima.

S obzirom na ranije postavljene rokove, očekuje se da Krivokapić za nekoliko dana izađe u javnost sa spiskom ministara i planom rada.

Takođe, mandatar je ranije poručio da će nova vlada, ako to bude izglasano, imati 12 ministarstava, a za njega taj broj ima simboliku i izgleda da ga nije slučajno odabrao.

Istakao je da je to "simbolika 12 apostola, o kojima nas je podučavao naš mitropolit Amfilohije".

Situacija sa formiranjem Vlade znatno je lakša nakon što je na sastanku lidera vladajuće koalicije sa Krivokapićem prošlog petka načelno usaglašen koncept ekspertske vlade.

Novu vladu u parlamentu podržaće tri koalicije "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", a očekuje se i podrška Albanske iste.

Po predlogu mandatara, Vlada će imati samo premijera, neće biti potpredsjednika, a očekuje se da bude 12 resora, što je znatna rekonstrukcija, u odnosu na 18 ministarstava, koliko izvršna vlast sada ima.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније