Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 10. 2013. 10:46 >> 08:52
11

ĐUKANOVIĆ OPOZICIJI

Njima je zločin što ih pobjeđujemo

Premijer Milo Đukanović ocijenio je da je vlada obavila dobar posao kad su u pitanju evropske integracije. On je podsjetio da je Evropska komisija konstatovala solidan napredak u prethodnoj godini, da je pažljivo analizirano svako poglavlje, te da je svuda konstatovan napredak.

Premijer Đukanović je u emisiji "Odgovoran odgovor" na Radiju Crne Gore rekao da se naši kapaciteti razvijaju i da rekordno prelazimo sve faze pridruživanja.

„2014. će biti godina intenzivnih pregovora sa Evropskom unijom“, kazao je Đukanović, navodeći da ćemo u decembru otvoriti poglavlja 23 i 24.

Navodeći da imamo razloga da budemo zadovoljni kvalitetom i intenzitetom rada Vlade Crne Gore, on je rekao da imamo razloga da budemo zadovoljni i dinamikom pridruživanja.

Govoreći o rješavanju problema korupcije, Đukanović je kazao da Crna Gora ima kapaciteta da se nosi sa tim pitanjem.

„Pomno smo posvećeni tom pitanju. U susret ostvarenju tog cilja imamo smo napor koji je rezultirao promjenama Ustava“, rekao je Đukanović, navodeći da to uslovljava efikasnost sudske vlasti.

Afera Snimak završeno pitanje

Govoreći o aferi Snimak, Đukanović je rekao da ne zna šta bi novo mogao reći na tu temu. On je kazao da su pokretanje afere Snimak shvatili kao pokušaj suđenja DPS-u za zločin svog političkog kvaliteta.

„Očigledno konkurencija smatra zločinom to što ubjedljivo pobjeđujemo na izborima“, rekao je Đukanović.

Govoreći o epilogu saslušanja na Anketnom odboru, on je rekao da nijedna tvrdnja opozicije nije mogla dobiti većinu u radu samog odbora.

„Očekivano opozicija nije odustala nakon toga od tih svojih sumnji. Nakon što se pokazalo da parlament nije mogao usvoji politički izvještaj o radu Anketnog odbora sada se pokušava nastaviti ili održati u životui proces suđenja DPS-a i sada se potencira utvrđivanje političke odgovornosti“, kazao je Đukanović.

Premijer je opoziciji poručio da onaj ko želi da daje preporuke mora da bude kvalifikovan za to.

SDP neka odluči šta će

Govoreći o odnosu sa SDP-om i razlikama sa tom partijom, on je rekao da je na partiji Ranka Krivokapića šta će da učini.

„Jasno mi je da oni koji preporučuju SDP-u da napusti vlast su isti oni koji preporučuju meni da se povučem da bih mogao da sačuvam svoju slobodu. Poruka jednih i drugih je: 'Sklonite se jer bi i mi da uhvatimo jedan krug, 20 godina već čekamo priliku da dosanjamo svoj san i da osvojimo vlast u Crnoj Gori, potrošili smo dosta onog novca koji smo kao antiratni profiteri ostvarili, potrošili smo ga na kreiranju političkih monstruma koje imamo na crnogorskoj političkoj sceni, sad smo već u problemu održivosti tih medija“, rekao je Đukanović.

Da li će se SDP voditi tim sugestijama, poručio je Đukanović, na njima je da odluče.

„Što se nas tiče, mi smo naredni za svakog. I da se sjutra dogode izbore nema sumnje da bi DPS bio najjača partija na crnogorskoj političkoj sceni“, poručio je premijer.

KAP ne treba da bude državni

Kad je riječ o KAP-u, Đukanović je ponovio da bi fabrika mogla opstane sa 500 zaposlenih.

Premijer je ocijenio da Kombinat aluminijuma ne treba da bude državni, već da nađe strateškog partnera koji će moći da uloži i razvije prerađivačke kapacitete, kako bi se stvorili uslovi da fabrika nastavi proizvodnju.

Kombinat, kako je kazao, treba da ima strateškog partnera, za kojeg vjeruje da će ga naći iz oblasti prerađivačke industrije aluminijuma.

''Tako da odgovor da li KAP treba da bude državni -ne, vrlo jasno, ne'', rekao je Đukanović.

On je rekao da dijeli optimizam ministra finansija Radoja Žugića da će naredna godina, po pitanju konsolidacije budžeta, biti bolja.

Ne odustajemo od autoputa

Đukanović je rekao da nema odustajanja od gradnje autoputa.

„Očekujem da ćemo u narednim mjesecim stvoriti sve pretpostavke da kineske kompanije uđu u realizaciju tog projekta“, kazao je Đukanović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније