Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 01. 2021. 18:05 >> 18:07
14

ĐUKANOVIĆ BAJDENU

''Udruženi da gradimo bezbjedan bolji svijet''

Vaša dokazana privrženost transatlantskom zajedništvu, decenijska upućenost u složenost odnosa s obje strane Atlantika, kao i upućenost u procese na globalnom planu i snažna vjera u međunarodnu saradnju i multilateralizam, ulivaju nadu da samo udruženi na temeljima zajedničkih tekovina i vrijednosti demokratije možemo nastaviti da gradimo slobodan i bezbjedan bolji svijet, napisao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, u čestitki Džo Bajdenu povodom stupanja na dužnost predsjednika SAD-a.

Đukanović je u ime građana Crne Gore i u svoje ime uputio čestitku Džo Bajdenu povodom stupanja na dužnost predsjednika Sjedinjenih Američkih Država uz najbolje želje za uspjeh u vršenju ove odgovorne funkcije.

''Želim da Vas uvjerim da ćete u Crnoj Gori imati iskrenog prijatelja, i u okviru naših potencijala pouzdanog partnera i odgovornog saveznika, kao i stabilnog regionalnog aktera, u suočavanju i iznalaženju odgovora na kompleksne globalne izazove i otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu'', kazao je Đukanović.

Đukanović je u čestitki naveo da se raduje novim susretima, nastavku uspješne saradnje utemeljene na odnosima međusobnog povjerenja izgrađenog u vremenu traumatičnih događaja i promjena u našem regionu, i jačanju više od 140 godina dugih međudržavnih i diplomatskih veza Crne Gore i Sjedinjenih Država, na dobrobit svih crnogorskih i američkih građana.

''Molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave'', zaključio je Đukanović.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније