Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda ]

23. 01. 2021. 12:23 >> 12:24
10

KALUĐEROVIĆ

“Ne mogu da vjerujem što je Radulović izjavio”

Ambasador Crne Gore u Vašingtonu Nebojša Kaluđerović obratio se otvorenim pismom ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću.

Kazao je da neće komentarisati tumačenje Bečke konvencije, jer ne može da vjeruje da je ministar tako nešto izjavio.

Kada je riječ o slučaju Mirne Nikčević, istakao je da ona nije osuđena za govor mržnje, a proces je trenutno pred sudom, te o njemu treba raspravljati nakon pravosnažne odluke.

Naveo je da je amoralno da se na bilo koji način pominje ime ambasadora Perovića i licitira s njegovim zdravstvenim stanjem, dok mu, kako kaže Kaluđerović, život visi o koncu.

Kaluđerović je kazao i da ne zna otkud ministru ideja da ide u penziju i poručio da 31. januara završava karijeru kao profesionalni diplomata a šta će dalje raditi na njemu je da odluči.

“Inače, 01. februara će biti tačno 40 godina kako sam počeo da se bavim ovim poslom. Da te podsjetim, ako nijesi primijetio, da je to, dragi moj Đorđe, barem tri godine više nego što ih Ti danas imaš. I živ nam i zdrav bio! Međutim, elementarna pravila lijepog ponašanja nalažu da se prema „sijedim glavama“ odnosiš sa bar malo više poštovanja, pa čak i kad imaš profesionalna ili politička razmimoilaženja s njima. Odsječan ton i zvanje po prezimenima, „Perović“ ili „Kaluđerović“, ti neće donijeti ničije poštovanje, osim možda onih za koje Ti je bolje da ga nema”, poručio je Kaluđerović.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније