Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 02. 2021. 10:57 >> 10:57
2

CIKOTIĆ

Hajka na Krivokapićevu slika društvenog ambijenta

Hajka na studentkinju Fakulteta političkih nauka Milijanu Krivokapić najbolja je slika društvenog ambijenta stvorenog nakon političkih promjena koje nam je podarila "pomiriteljska" URA, kazala je predsjednica Foruma mladih SDP-a Amina Cikotić.

"Ovaj slučaj samo je jedan u nizu kleronacionalističkih ispada koji nam se u kontinuitetu dešavaju nakon što je građanska URA ekstremnoj desnici omogućila da postane vlast i da dominantno diktira političke procese u Crnoj Gori", kazala je Cikotić.

Ona ocjenjuje da je Milijana Krivokapić jedna od žrtava novog političkog mejnstrima koji se, kako su kazali, nevješto pokušava prodati kroz koncept navodnih promjena.

"A u stvari je ništa drugo do duboka socijalna i politička regresija koja vuče cijelo društvo nazad u vrtlog nacionalizma i opšte primitivizacije javnog diskursa", kazala je Cikotić.

Predsjednica Foruma mladih SDP-a dodaje da niko iz vlasti nije osudio te napade zbog kojih se jedna mlada osoba zbog svojih političkih stavova opravdano osjeća ugroženom, niti policija pod novom vlašću ima namjeru da išta uradi po ovom pitanju.

"Dok društvo tone u sve veće podjele, netoleranciju i jezik mržnje, dok nam se druga država brutalno i otvoreno miješa u naše izbore, tzv. građanski dio ove vlasti nam govori kako će oni da izvrše pomirenje i da ništa ne brinemo tj. da budemo 'relaksirani'", dodaje se u saopštenju.

Cikotić upozorava da talas nacionalizma, ukoliko se na vrijeme ne suzbije, kako je kazao, proizvodiće svakim danom sve više slučajeva kao što je ovaj koleginice Krivokapić.

"Građansko društvo, posebno na Balkanu, nije vrijednost koja se podrazumijeva i koja je data jednom zauvijek, već je ideal za koji se moramo stalno boriti. O tome najbolje govori ovaj slučaj i politički trendovi kojima svjedočimo svih ovih posljednjih mjeseci", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније