Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 02. 2021. 16:35 >> 07:28
11

EK

Glorifikovanje zločinaca suprotno EU vrijednostima

Veličanje ratnih zločina u suprotnosti je sa najosnovnijim evropskim vrijednostima. EU očekuje od političkih lidera da poštuju žrtve prošlih konflikata, saopšteno je u Briselu povodom inicijative da jedna ulica u Beranama ponese ime generala Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske i haškog osuđenika.

"EU očekuje od političkih lidera, uključujući i one na lokalnom nivou, da poštuju žrtve prošlih konflikata i da iskreno afirmišu demokratiju, pravdu i pomirenje na Zapadnom Balkanu“, naglasila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez.

Ističe i da je „glorifikovanje ratnih zločinaca, revizionizam i negiranje dokumentovanih i utvrđenih činjenica o ratnim događajima, uključujući i ratne zločine, u suprotnosti sa najosnovnijim evropskim vrijednostima“.

Ivan Mijanović, dopisnik RTCG iz Brisela

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније