Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 02. 2021. 17:09 >> 17:13

ŽIVKOVIĆ - ALHANTOULI

Mirna predaja vlasti očuvala demokratska dostignuća

Poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik kluba poslanika DPS-LP Danijel Živković, razgovarao je sa ambasadorom Palestine u Crnoj Gori, Rabijem Alhantoulijem. Na sastanku je istaknuta potreba za dijalogom političkih subjekata, te da je mirna tranzicija vlasti omogućila da se sačuvaju sva do sada ostvarena demokratska dostignuća.

Živković je upoznao ambasadora da vladajuća većina ne poštuje Sporazum koji je potpisala prilikom formiranja vlasti i istakao da će donošenje zakona, bez konsultacija sa evropskim partnerima, uticati na dalji put Crne Gore ka EU, što oslikava loše namjere nove vlasti.

"Nepoštovanje Ustava i zakona Crne Gore, postala je praksa i svakodnevnica u radu Vlade Zdravka Krivokapića, koja svojim neznanjem i nesposobnošću urušava sve ono što je Crna Gora postigla do sada“, naveo je poslanik Živković.

On je naglasio, kako se navodi u saopštenju, da će Klub poslanika DPS-LP, snažno nastaviti da afirmiše evropski sistem vrijednosti, kao jedini ispravni put daljeg napretka i emancipacije našeg društva.

Tokom razgovora, otvoreno je pitanje zabrinjavajućeg rasta nacionalizma i šovinizma nakon parlamentarnih izbora, te da je neophodno da državne institucije efikasno i profesionalno rade svoj posao i spriječe širenje tenzija i netrpeljivosti.

On je naveo da se zdravstveni sistem Crne Gore zbog političkih odluka Vlade, bez jasne vizije i strategije, nalazi pred kolapsom.

Ambasador Alhantouli zahvalio se gospodinu Živkoviću na izlaganju povodom nedavnih događaja i objašnjenjima sa stanovišta opozicije. Pohvalio je mirnu tranziciju vlasti u Crnoj Gori, naglasivši važnost dijaloga kako bi se očuvala do sada stvorena demokratska dostignuća.

Sagovornik je informisao poslanika Živkovića o situaciji u Palestini i nastavku borbe palestinskog naroda za slobodu i nezavisnost dajući osvrt na nedavnu odluku o održavanju zakonodavnih i predsjedničkih izbora u Palestini u maju i junu, što ujedno predstavlja i važan korak ka palestinskom nacionalnom pomirenju i jedinstvu.

Ambasador je, takođe, upoznao sagovornika sa presudnom odlukom Međunarodnog krivičnog suda kojom je potvrđena njegova nadležnost nad Palestinom, što je otvorilo put pravdi i okončanju nekažnjivosti Izraela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније