Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

15. 02. 2021. 07:03 >> 07:04
27

JANJIĆ

Napadom na CG, Srbija odlaže opredjeljenje za EU

Direktor foruma za etničke odnose Dušan Janjić ocijenio je da napadom na Crnu Goru zvanični Beograd odgađa svoje opredjeljenje za EU i NATO.

"Sada je ponovo živa ideja da se preko 'srpskog sveta' nekako Crna Gora i teritorijalno privede pod kontrolu Beograda, jer Crna Gora je izdala Rusiju ulaskom u NATO i jasno rekla gdje ide u budućnost. I svjedoči da je moguće ući u NATO čak iako vas je on bombardovao", rekao je Janjić u intervjuu za Pobjedu.

Najveći udarac koji ne može nikome da se oprosti, a naročito Milu Đukanoviću je, prema mišljenju Janjića, obnova državnosti Crne Gore.

"To je izuzetno pogodilo političku elitu u Srbiji jer su imali ideju da nasljeđujući Jugoslaviju integrišu i Crnu Goru", rekao je on.

Postoji, kaže Janjić, tendencija Njemačke da se skloni Đukanović po dva osnova: prvi je da se skloni kao Kiro Gligorov u Makedoniji - on je komunista i nijesu važne promjene.

"Drugi osnov je da je Đukanović korumpirao sistem, najbogatija porodica i da ne omogućava razvoj Crne Gore. Ako pogledate sadašnju situaciju, Njemačka je pomogla oko formiranja crnogorske Vlade i zabrljali su jer su očekivali potpunu propast DPS-a i Đukanovića i njihov odlazak u duboku opoziciju. Ali to se nije dogodilo, već im se dogodilo da su ušli u savezništvo sa Rusijom na crnogorskim izborima, da bi na kraju povukli vrlo riskantan potez da od svojih ljudi naprave kontrolisanu Vladu, koja nema ni podršku skupštinske većine. Napravili su politički nekompetentnu Vladu sa tolikim osporavanjima prije svega od DF-a. DF im šalje poruku – zaboravite Abazovića u sljedećem računu. Zato su izbori u Nikšiću važni. To je apsolutno nenormalna situacija za Njemačku", smatra Janjić.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније