Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2021. 19:50   >>  19:53 9

IZBORNI PUL TVCG

Jeftini pokušaj da se RTCG podmetne neobjektivnost

Nakon što je Izborni pul TVCG, u skladu s Pravilima za praćenje izborne kampanje u Nikšiću, uputio sugestiju koaliciji Mir je naša nacija, da izmijeni dio spota u kome se na najgrublji način optužuju i vrijeđaju pojedini crnogorski građani, reagovali su iz Demokratske Crne Gore. Iz Izbornog pula TVCG ističu da je jedina istina da Pravila o izvještavanju u predizbornoj kampanji, koja je usvojio Savjet RTCG, zabranjuju da se bilo koja osoba vrijeđa, optužuje,kleveta i targetira po bilo kom osnovu.

Demokrate: Javni servis staje u zaštitu kriminalaca

Demokratska Crna Gora u saopštenju konstatuje da Javni servis staje u zaštitu kriminalaca , te da ne dozvoljava da se njihovo ime pomene u programu. Pojašnjavaju da su dostavili video materijal, a da su dobili mejl u kome se sugeriše da pominjanje Brana Mićunovića i Zorana Lazovića nije u skladu s pravilima za praćenje izborne kampanje.

Demokrate optužuju RTCG da otvoreno staje, kako ističu, u zaštitu dokazanih imena iz svijeta kriminala i da određuju koaliciji koga smije, a koga ne da pomene.

Istovremeno su optužili TVCG da je u izvještavanju o događajima u Župi starca od 82 godine, predstavila, kako navode,kao kriminalca.

Izborni pul TVCG: Argumenti na našoj strani

Gruba je neistina da je Televizija Crne Gore zabranila pominjanje bilo čijih imena. Jedina je istina da Pravila o izvještavanju u predizbornoj kampanji, koja je usvojio Savjet RTCG, u članovima 4 i 14 zabranjuju da se bilo koja osoba vrijeđa, optužuje,kleveta i targetira po bilo kom osnovu.

Ako Demokrate smatraju da preko Javnog servisa mogu bilo kog građanina Crne Gore kvalifikovati kao pripadnika horde i dokazanog kriminalca, onda oni nemaju problem samo s Pravilima o izvještavanju u predizbornoj kampanji nego i sa shvatanjem kulture javnog dijaloga i potrebe očuvanja fer i mirne izborne atmosfere u NIkšiću, za koju se navodno zalažu.

Jednako neistinita je i tvrdnja da je Televizija Crne Gore starca od 82 godine predstavila kao kriminalca , što je lako provjeriti. Informacije, povodom događaja u Župi, koje su dolazile obje strane, ravnopravno su tretirane u našem programu.

Žalosno je što su i Demokrate svjesne da su argumenti na našoj strani, pa ipak, jeftino pokušavaju da Javnom servisu podmetnu neobjektivnost. Budući da prepoznajemo svadljivi rukopis u optužbama, dobronamjerno sugerišemo da se drže slogana partije.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније