Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2021. 11:27 >> 11:29
9

SDP CETINJE

Udar na Fakultet potiranje crnogorskog identiteta

Nakon imenovanja predsjednika Matice srpske za rektora crnogorskog univerziteta, koji smatra da su američki filmovi krivi sto Crnogorci nijesu pro-ruski Srbi, neuspjeli pokušaj obilježavanja stogodišnjice smrti kralja Nikole pod tuđom zastavom, represija prema Fakultetu za crnogorski jezik predstavlja novi pokušaj disciplinovanja istinskih crnogorskih institucija, crnogorskih intelektualaca i Cetinja, saopštili su iz Socijaldemokratske partije.

Kako su kazali, udar na Fakultet za crnogorski jezik ministarke Bratić uz podršku URA dio je planirane akcije potiranja crnogorskog identiteta.

"Na ovaj način nova "crnogorska" vlast i "crnogorska" URA nastavljaju, tiho ali organizovano, da rade u skladu sa platformom “srpskog sveta”, koju promovišu srpski mediji i prijatelji DF-a, na potiranju svega crnogorskog. Namjera je jasna, nakon imenovanja Vesne Bratić, za ministra obrazovanja i kulture, koja je bjelodano vrijeđala crnogorski nacionalni identitet, započeta je hajka na sve ključne identitetske institucije sa kadrovskim rješenjima po nalogu SPC a sve u cilju što bolje pripreme popisa u skladu sa agendom srpskog sveta", kazali su iz SDP-a.

Navode da ono što je posebno zanimljivo je zašto ćuti URA.

"Zašto ćute i klimaju glavom oni koji su dokazane crnogorske patriote u URA? Do kada će ćutati? Da li su mržnja i funkcije bitnije od države? Da li vide da može biti kasno?", zapitali su iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније