Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ RTCG Portal ]

15. 03. 2021. 18:31 >> 06:11
33

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

Izbori u NK nijesu moj politički kraj

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, poručio je da izborni rezultat u Nikšiću nije njegov politički kraj. On je za TV Nova BiH ponovio da je DPS i dalje najjača politička partija.

"Vidjeli ste da se to u ovom slučaju nije dogodilo, da je DPS popravio rezultat u odnosu na parlamentarne izbore i time najavip svoju stabilnu ulogu na crnogorskoj političkoj sceni i svoju vodeću ulogu u zastupanju evropske budućnosti Crne Gore i, ja vjerujem, svoj skori povratak u državnu vlast u Crnoj Gori", rekao je Đukanović.

Ocijenio je da, iz partijskog ugla, nema razloga za nezadovoljstvo.

"Ako gledamo iz državnog ugla, onda treba primijetiti da je, na neki način logično, da svega nekoliko mjeseci nakon pobjede danas vladajuće koalicije, pobjede na koju su čekali 30 godina, još uvijek na sceni euforija pobjednika, tako da mislim je još uvijek mali broj birača bio u stanju da racionalno razluči kvalitet vršenja vlast u prethodnih nekoliko mjeseci, ali mislim da će i to uslijediti u narednim mjesecima. Ipak, u strukturi podrške koju je dobila državna vladajuća kolicija došlo je do promjene", kazao je Đukanović na Nova BiH.

Prema preliminarnim rezultatima Centra za monitoring (CeMI) na juče održanim lokalnim izborima u Nikšiću, Evropski tim za Nikšić osvojio je 18 mandata, koalicija Za budućnost Nikšića, na istoj osnovi, ima 11, Mir je naša nacija deset, a Crno na bijelo jedan mandat. I Narodni pokret, Miodraga Dake Davidovića, prema tim rezultatima, osvojio je jedan mandat. Prema podacima CeMI-ja, Socijademokratska partija nije prešla cenzus za ulazak u lokalni parlament.

 

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније