Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 03. 2021. 12:56   >>  16:10 35

NAKON RASPRAVE SA BEČIĆEM

Popović bacio Poslovnik, udaljen iz sale

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović udaljen je sa sjednice Prvog redovnog (proljećnog) zasijedanja u 2021. godini zbog toga što je bacio Poslovnik Skupštine. Premijer Zdravko Krivokapić je, komentarišući incident, kazao da pozdravlja čestiti i časni Liberalni savez koji je predvodio Slavko Perović, a da je sve poslije njega samo igra.

Popović je prije rasprave ukazao je na opsadno stanje na Cetinju, koje, kako je rekao, ne priliči Prijestonici.

Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić mu je kazao da je proceduralno reagovanje moguće samo kada je Poslovnik povrijeđen.

“Ovo je sramota, zastiđe”, kazao je Popović.

Nakon kraće rasprave, Bečić oduzeo riječ Popoviću, na šta je Popović odreagovao bacanjem Poslovnika. 

Nakon toga, Bečić je tražio da se Popović udalji zbog čega je uslijedila pauza.

Predsjednik Skupštine kazao je da je pokazao fleksibilnost, ali da ne može dozvoliti povredu Poslovnika.

„Moja obaveza je da se držim Poslovnika i da se držim Ustava. Čini mi se da sam bio i više nego fleksibilan. Ovo nije prvi put da se desilo nešto slično. Jasno sam ukazao da ćemo morati da uvedemo red i da ćemo morati da podvučemo liniju ispod koje nećemo ići“, kazao je Bečić.

Popovića su podržali poslanici  Danijel Živković, Genci Nimanbegu i Dragutin Papović koji su kazali da poslanici nemaju adekvatne uslove za rad i da su morali da se probijaju kroz barikade da bi došli do Skupštine.

Komentarišići incident, premijer Zdravko Krivokapić pozdravio je, kako navodi, čestiti i časni Liberalni savez koji je predvodio Slavko Perović.

"Ovo sada je sve igra u kojoj su saučesnici ovdje prisutni. On je znao šta je ideja i šta je Crna Gora", kazao je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније