Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

05. 04. 2021. 15:51   >>  15:54 20

MANDIĆ PORUČIO

DF neće podržati smjenu Leposavića

Parlamentarna većina će uraditi sve da se kriza vlasti prevaziđe, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, navodeći da taj politički savez neće podržati smjenu ministra pravde Vladimira Leposavića koju je danas zatražio premijer Zdravko Krivokapić.

Mandić je novinarima, nakon sastanka predstavnika parlamentarne većine, kazao da su čvrsto odlučili da urade ono što od njih traže građani.

„A to je da obranimo demokratiju koja je pobijedila 30. avgusta. Parlamentarna većina će uraditi sve da se kriza vlasti prevaziđe“, istakao je Mandić.

On je rekao da će ubrzo imati novi sastanak, na kome će predstaviti konkretne predloge za izlazak iz krize.

Mandić je, komentarišući smjenu Leposavića, kazao da nije dobra atmosfera da se tako raspravlja između premijera i ministara, da to tako ne smije da se radi, i da se stvari „prelamaju preko koljena“.

Mandić je naveo da ne smiju da se uvažavaju predlozi koji dolaze od nedbronamjernih adresa.

„DF neće podržati razrešenje Leposavića. Ako neko želi da smijeni Leposavića, moraće to da uradi sa nekim drugim. Premijer se sa nama nije konsultovao vezano za razrješenje Leposavića. Da jeste, mi bi mu rekli da niposto ne povlači takve poteze“, rekao je Mandić.

Poslanik DF-a Milan Knežević rekao je da je na sastanku bilo riječi i o tužilačkim zakonima.

„Dotakli smo se i tužilačkih zakona i nadamo se da ćemo narednih dana dobiti neke predloge koji bi išli u pravcu reforme tih zakona“, kazao je Knežević.

Ona je istakao da su smjene u tuzilaštvu neophodne jer je ono, kako je naveo, postalo četrvrta grana vlasti.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније