Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 04. 2021. 17:10 >> 17:19
2

EVROPSKI TIM ZA HN

Smanjićemo nezaposlenost, izgraditi dva vrtića

Evropski tim za Herceg Novi ima jasan plan koji će omogućiti smanjenje stope nezaposlenosti za trećinu, kao i razvoj novih sadržaja, čime će znatno biti poboljšan status mladih sugrađana i djece, ocijenjeno je sinoć na tribini te koalicione liste.

Kandidatkinja za odbornicu Ana Kovačević saopštila je da će stopa nezaposlenosti biti smanjena za trećinu, jer će se uspostaviti kvalitetna saradnja između Opštine i privrednika.

“Obezbijedićemo stipendije za nedostajući kadar. Podržaćemo sve darovite učenike, kao i nosioce diplome Luča. Podržaćemo prekvalifikaciju mladih i zalagati se za jačanje dualnog obrazovanja. U saradnji sa investitorima nastojaćemo da realizujemo praktičnu obuku zainteresovanih mladih ljudi. Uspostavićemo saradnju sa organizacijama koje vode mladi, kako bi sa njima, zajednički, tražili rješenja za probleme grada”, kazala je ona.

Posebnom linijom podrške, dodaje Kovačević, obezbijediće se plaćanje članarine za sportske klubove za mlade.

“Putem javnog konkursa podržaćemo programe koje vode mladi. Zalagaćemo se da se što više mladih aktivno bavi sportom. Iniciraćemo takozvanu stolicu za mlade u parlamentu, kako bi najmanje dva puta godišnje predstavnici mladih prisustvovali sjednicama. Podržaćemo aktivnosti na povezivanju mladih Novog sa mladima iz drugih gradova Crne Gore, regiona i Evrope”, najavila je Kovačević.

Evropski tim za Herceg Novi pokrenuće mlade da, kako kaže, aktivno učestvuju u društvenim akcijama, kao što su očuvanje prirode, pomoć starijoj populaciji, pripremi kulturnih manifestacija, ali i drugim pitanjima od interesa za mlade.

“Uredićemo poligone za igru školske bašte i dvorišta sa ambicijom da djecu vratimo prirodi i druženju. Izgradićemo dva nova vrtića. Infrastrukturnim ulaganjem u trotoare, staze i parking prostore povećaćemo sigurnost djece i olakšati pristup školama i vrtićima. Od tunela u Meljinama pa do hotela ACD povezaćemo trotoar duž magistrale, kao i čitavom dužinom Radničke ulice, kako bi djeca nesmetano mogla da idu u školu”, rekla je Kovačević.

U Đenovićima, kako je navela, u naselju Ivanica biće napravljeno igralište za djecu i teretana na otvorenom.

“Na takozvanom kamp naselju u Meljinama opremićemo prostor za djecu predškolskog uzrasta, ali i najstariju populaciju. Zbog posebnog značaja za Herceg Novi pomoći ćemo bolju organizaciju Vaterpolo kluba Jadran i raditi na stvaranju njegove jasne održivosti”, dodala je Kovačević.

Ona je pozvala birače da podrže Evropski tim za Herceg Novi i glasaju za promjene.

“9. maja zaokružite broj 2 na glasačkom listiću”, poručila je kandidatkinja za odbornicu Ana Kovačević.
Kandidat za odbornika Miloš Banićević najavio da će Evropski tim za Herceg Novi urediti puteve i biciklističke staze kako bi se stanovnici Herceg Novog lakše kretali.

“Riješićemo problem parkinga u gradu i to je očito veliki izazov, ali imamo planove kako to možemo da promijenimo. Riješićemo probleme sa vodosnabdijevanjem i odlaganjem otpada koji godinama postoje u naše gradu. I nećemo se zaustaviti dok se ovi problemi ne riješe. Obnovićemo šetališta i druge javne površine, postavićemo novu rasvjetu”, poručio je Banićević.

On je dodao da planovi i projekti Evropskog tima za Herceg Novi treba da opredijele birače da 9. maja toj listi daju podršku.

“Sve ovo ćemo uraditi jer vjerujemo u promjene koje će omogućiti bolju budućnost za sve naše sugrađane, zato promjene za bolji NOVI, zaokružimo broj 2”, zaključio je Banićević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније