Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 06. 2021. 23:07   >>  23:16 6

MILAČIĆ

"Neću učestvovati u destabilizaciji Vlade"

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik Marko Milačić oglasio se povodom saopštenja koalicije "Za Budućnost Crne Gore", rekavši da on nije prisustvovao sastanku koalicije sa čije je liste i izabran u parlament.

"Kao parlamentarna većina moramo biti najujedinjeniji i najodgovorniji: danas, kada je narod Crne Gore, a posebno Crkva poslala DPS u prošlost iz koje se neće vratiti, ne smijemo sebi pripisivati zasluge kojih nijesmo dorasli, da smo mi ti koji smo donijeli pobjedu iako je doprinos svih nas iz parlamentarne većine neupitan. Ali da li je to mjera našeg uspjeha, ako od formiranja Skupštine i Vlade ne dopuštamo narodu Crne Gore da uživa slobodu i život bez DPS-a, ako stalnim i bespotrebnim kavgama dopuštamo odlazećem sistemu da se izgradi ponovo, nalazeći razlog za nezadovoljstvo u Vladi koju smo sami podržali, a kojoj nije pružena prilika da se pokaže, koja je skoro kritikovanija od bilo koje Vlade DPS-a, da li u takvoj stvarnosti narod Crne Gore treba da sanja budućnost Crne Gore", navodi Milačić.

On tvrdi kako parlamentarna većina Vladi nije dala "ni dan povjerenja da završi posao koji je započela, javno sumnjajući u njen rad, javno otvarajući teme koje čak ni DPS ne bi otvarao". 

"Ne dovodeći u pitanje pojedine odluke Vlade kojima sam i ja lično nezadovoljan, nijedna tranzicija nije, niti može biti savršena, u podršci koju sam pružio Vladi i Premijeru tražio sam i nalazio ono za šta sam se godinama najličnije borio, za šta sam pola života ostavio, put Mitropolita Amfilohija u kom se pobjeđuje samo vjerovanjem, a ne napadima na ono u šta se vjeruje. Ili to onda nije prava vjera, ili nije prava borba", ističe Milačić.

Dodaje da parlamentarna većina ne smije zbunjivati javnost stalnim prijetnjama i najavama novih izbora "koje narod ne želi".

"Bez obzira na to da li za nekoga od nas u njoj ima mjesta, a da je interes naroda Crne Gore isključivi motiv naše borbe i pozivam kolege poslanike da već jednom prestanu sa igranjem igara koje su građani Crne Gore prerasli, što su jasno i poručili 30-tog avgusta, jer ćemo na ovaj način doći u situaciju da nam građani Crne Gore jasno poruče da, ne da ne žele DPS, već da ne žele ni nas, parlamentarnu većinu koja nije umjela da sačuva njihovu borbu i njihovu pobjedu. Prava Crna Gora neće učestvovati niti u jednoj aktivnosti koja će destabilizovati Vladu bez DPS-a, a time i istorijsku pobjedu naroda Crne Gore", zaključio je Milačić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније