Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 06. 2021. 13:03 >> 15:11
3

URA DF-U

"Prvo državni interes, onda mogu konsultacije"

Državni interes Crne Gore je na prvom mjestu a on je u ovom momentu izglasavanje budžeta u Skupštini Crne Gore od strane parlamentarne većine, nakon čega se može pričati o svemu što blokira njeno funkcionisanje i o svim političkim kombinatorikama, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA kao odgovor na jučerašnje saopštenje DF-a i njihov poziv da se potpiše novi sporazum o funkcionisanju vlasti.

Iz URE kažu da zbog neusvajanja budžeta trpe svi građani i da državi prijeti kolaps u mnogim oblastima ako se budžet ne usvoji.

“Ako mislimo o građanima onda je stvar jasna što se tiče našeg priorietnog poteza u ovom trenutku. Svako ko ne misli tako insistiraće na drugim stvarima, praviti opstrukcije i ne dozvoljavati da država funkcioniše. Neodgovorno je što nemamo budžet i zbog toga ne treba da trpe građani, treba da pokažemo odgovornost pred turističku sezonu”, ukazali su iz URE.

Iz ove partije zaključuju da se njihovo učestvovanje u vlasti sa ideološki različitim strankama u parlamentarnoj većini može bazirati isključivo na Sporazumu koji su potpisala tri lidera pred formiranje vlasti poslije 30. avgusta.

Zoran Mikić iz GP URA saopštio je da, sem javnog apela, taj pokret nije dobio zvanični poziv za bilo kakve razgovore.

U izjavi za Radio Crne Gore poručio je da je apsolutni državni prioritet usvajanje budžeta

Istakao je da je neozbiljno da se, u ovom osjetljivom političkom trenutku, razgovara putem saopštenja.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније