Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 06. 2021. 13:20 >> 13:26

SD

Parlament izgubio kvorum, izbori jedini izlaz

Crnogorska javnost je sinoć imala prilike da vidi kulminaciju loših odnosa unutar vladajuće većine koja je rezultirala time da se 16 poslanika DF-a opredijelo za dalji bojkot Parlamenta. Uz 29 poslanika DPS-a koji su već neko vrijeme u bojkotu, imamo 45 poslanika koji ne učestvuju u plenumu, što je više od polovine od ukupnog broja, ocijenili su u SD-u.

Nakon svih dešavanja u Parlamentu, a zaključno sa ovim od sinoć, postalo je jasno, navode u saopštenju SD-a, da parlamentarna većina koja je izabrala Vladu 4. decembra prošle godine više ne postoji.

"Socijaldemokrate su od samog početka ovog saziva Parlamenta, a nakon toga i formiranja nove Vlade, bile konstruktivna opozicija. Aktivno smo učestvovali u radu Parlamenta i trudili se da svojim prijedlozima doprinesemo da rješenja koja poslanici usvajaju budu što bolja i kvalitetnija. Ali najuočljivija karakteristika su bili i ostali loši odnosi između partija parlamentarne većine, kao i odnosi dijela te većine sa premijerom", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, za SD je, nakon sinoćnje sjednice, situacija u potpunosti jasna.

"Građani ne smiju da budu taoci vladajuće elite koja se pokazala nedoraslom i nesposobnom da među sobom razgovara i dogovori se, a kamoli da vodi jedan ozbiljan sistem od kojeg svi zavisimo, kao što je država. Jedini izlaz iz ove situacije, kada vlada više nema podršku poslanika u Parlamentu, kada Parlament više nema kvorum za rad, jesu novi parlamentarni izbori na kojima će građanke i građani, uvjereni smo, dati pravu ocjenu ovakvom neodgovornom ponašanju partija na vlasti i činjenici da su više od pola godine bili taoci njihovih partijskih interesa", zaključuju u SD-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније