Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 06. 2021. 10:32 >> 10:33
9

GI "21. MAJ"

Raskinućemo ugovor za HE Komarnicu čim se Vlada smijeni

Građanska inicijativa "21. maj" saopštila je da će ugovor Elektroprivrede EPCG sa Srbijom za izgradnju HE “Komarnica” biti raskinut, čim Vlada bude smijenjena.

U saopštenju koje potpisuju predsjednik Savjeta GI "21. maj" Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović, ističe se da je opšte poznato da se politika Demokratskog fronta DF odavno svela na služenje i podilaženje interesima Srbije, odnosno interesima Vučićevog autoritarnog i nacionalističkog režima.

"To je u politici očigledno godinama, dok otkako su kadrovi DF-a zauzeli dio položaja u privredi sve više se manifestuje spremnost DFa da vitalne crnogorske ekonomske resurse podrede beogradskim hegemonističkim interesima. Zato ne čudi što je prije par dana rukovodstvo EPCG “odmrznulo” Ugovor o zajedničkom finansiranju radova iz 1992. god. a u cilju izgradnje HE “Komarnica” po kojem Elektroprivreda Srbije učestvuje u troškovima projekta u iznosu od 49 odsto", ističu Živković, Filipović i Bojović.

Umjesto da se ovaj ugovor, koji je, kako navode, odražavao tadašnji marionetski položaj Crne Gore u dvočlanoj federaciji sa Srbijom, raskine i pronađu nova rješenja primjerena aktuelnim potencijalima EPCG i crnogorskim interesima, svjedoci smo, ističu Živković, Filipović i Bojović, namjere da se HE “Komarnica” podredi Vučićevom nacionalističkom pohodu na Crnu Goru.

"Reanimacijom ovog ugovora DF, ovoga puta u liku svog predsjednika Odbora direktoa EPCG, još jednom je pokazao u kojoj mjeri je spreman da od Crne Gore napravi tuđu prćiju. Ovo je čak postalo jasno i premijeru Krivokapiću koji je, čim je pokazao minimum ličnog integriteta, postao veleizdajnik politike koja ga je dovela na vlast u sopstvenoj državi. Ovom prilikom želimo samo istaći da će i ovaj providni ugovor, čim aktuelna vlada bude smijenjena, biti raskinut kao primjer štetnog pravnog akta koji je suprotan nacionalnim i ekonomskim interesima Crne Gore", zaključuju Živković, Filipović i Bojović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније