Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 07. 2021. 18:17   >>  18:18 7

DF ODGOVORIO

Trio Đukanović-Krivokapić-Bečić sprema novu većinu

Kada je Demokrata Crna Gora shvatila da je njihov rejting toliko opao, da na izborima više ne bi mogli dosegnuti ni 10 posto, krenula je u borbu da sačuva pozicije i fotelje bez izbora, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

"Kada im je postalo jasno da DF više neće dozvoliti da 32,5 posto glasova građana Crne Gore bude servirano na tacni Demokratama, kako bi oni potom sa Zdravkom Krivokapićem nastavili da rade sve suprotno od izborne volje građana, krenuli su u prljavu kampanju", poručili su iz DF-a u reagovanju.

Konstatacija da "DF ne može ni sa kim i da je za pet minuta proglasio Zdravka Krivokapića za izdajnika" je, kažu iz DF-a, licemjerstvo, jer su "Demokrate 30. avgusta, sa pobjedničke bine koalicije 'Za budućnost Crne Gore', ukrale Zdravka i s njim već sjutradan, tajno, potpisale koalicioni sporazum".

"Tačno je da je on bio nosilac naše liste, tačno je da mu se Aleksa u kampanji nije javljao na telefon, tačno je da je cijenu tog prvog kontakta Krivokapić platio onim sporazumom koji je potpisao krijući od nas, ali je tačno i to da mi imamo pravo i da predložimo novog premijera i zamijenimo nekoga ko je promijenio dres. No, postupak Alekse Bečića, koji želi da uz slomljenog Krivokapića prisvoji i dvotrećinsku volju parlamentarne većine, ne iznenađuje, jer je to njegov stil rada", navode iz DF-a.

DF poručuje i kako je Bečić  "i u svom 'magistarskom radu', prepisao 21,4 odsto iz tuđih radova i 29,5 odsto iz svoga diplomskog rada".

"Prepisao je i 99 odsto svoje politike, što od DPS, što od nekih organizacija i fondacija, čime je raskinuo sa dotadašnjom vlastitom patriotskom politikom koja je branila mostove od NATO bombi, podržavala zajedničku državu, obećavala trobojku Podgorici", kazali su iz DF-a.

Podsjećaju kako je ovih dana na sceni "sinhronizovana akcija organizovanja sastanaka Zdravka Krivokapića sa Milom Đukanovićem gdje se na dnevnom nivou dogovaraju pojedinačna imenovanja ambasadora i postavljenja oficira u MO i VCG".

"Dakle, trio Đukanović-Krivokapić-Bečić, čija saradnja se trasira u nekim ambasadama, želi na prevaru da napravi neku novu većinu. Na tom putu prevare im stoji DF, i šaljemo jasnu poruku - uzaludan vam je trud, pobjedu od 30. avgusta branićemo i odbranićemo. Mi smo se jedini smjeli suprotstaviti DPS-u i na ulici, i na trgovima, i u Skupštini. Nas niko ne može ucjenjivati, za razliku od nekih drugih koji imaju jedan javni, a drugi tajni život", kazali su iz DF-a.

Bečić u saopštenjima koja, kako su istakli, "sudeći po stilu, piše Veselin Veljović ili jedan njihov kandidat za važnu funkciju, napada isključivo Andriju Mandića i nastavlja matricu DPS-a, da više puta ponovljena laž pokuša postati istina".

"Zašto se, Demokrate, toliko bojite Andrije Mandića kada je on bio na posljednjem mjestu na poslaničkoj listi, nema ga u Skupštini, ni u Vladi? Odgovor je jasan, Andriju vole i vjeruju mu glasači, bez obzira da li se nalazi na listi ili ne, on je dosledan i nikada nije izdao. O njegovom ugledu najbolje svjedoči veliki broj ljudi sa kojima predsjednik NSD razgovara ovih dana na terenu", piše u reagovanju DF-a.

Tvrde i da bi Bečić, da se, kojim slučajem, u dogovoru sa Crkvom, povukao na poslejdnje mjesto na poslaničkoj listi, u političkom smislu bio "niko i svima nebitan".

"A ovako sa foteljom, savjetnicima, kabinetom, obezbjeđenjem, državnim vilama za ljetovanje, zimovanje, odmor i za rad, državnim avionom koji je 24 časa na raspolaganju, on misli da je neko. Zato sada nasilno pokušava da vlada bez podrške većine, jer novi izbori, poslije svih prevara, ne samo za Krivokapića, nego i za Demokrate bi značili rastanak sa pogodnostima i privilegijama koje su lakomo zgrabili, a to je njima ipak najvažnije", navodi se u reagovanju DF-a.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније